IŞİD

Türkiye IŞİD'in Japon rehineyi öldürmesini kınadı

Türkiye, IŞİD'in rehin tuttuğu iki Japon vatandaşından Haruna Yukawa'yı öldürmesini kınadı.

Konular: Ortadoğu, Türkiye
IŞİD, turuncu elbise giydirilen Japon rehineler Haruna Yukawa ve Kenji Goto Jogo’nun görüntülerini ise 20 Ocak’ta yayınlamıştı. [Fotoğraf: Reuters]

dışişleri bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "deaş terör örgütünün, elinde rehin tuttuğu iki japon vatandaşından haruna yukawa’yı infaz ettiği derin üzüntüyle öğrenilmiştir. bu barbarca terör olayını şiddetle kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.

açıklamada, haruna yukawa'nın ailesine, japon hükümeti ve halkına başsağlığı dilenerek acılarının paylaşıldığı belirtildi.

bakanlık, "bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başta deaş olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı mücadelede uluslararası dayanışmanın içinde olmaya devam edeceğini" yineledi.

işid, iki japon rehineye karşılık 200 milyon dolar fidye istiyordu. japonya başbakan’ı şinzo abe ile cumhurbaşkanı tayyip erdoğan da istihbarat paylaşımı konusunda bir telefon görüşmesi yapmış, görüşmede erdoğan türkiye'nin her türlü bilgi paylaşımına hazır olduğunu belirtmişti. 

ancak daha sonra işid iki japon rehineden haruna yukawa'yı öldürdüğü iddiasıyla bir video yayınlamıştı.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;