Türkiye İsrail krizi

'Türkiye kara operasyonu için koalisyon ülkelerini ikna etmeye çalışıyor'

Türkiye'deki yabancı gazetecilere konuşan bir Türk Dışişleri yetkilisi, Suriye'ye kara harekâtı için Ankara’nın koalisyon üyelerini ikna etmeye çalıştığını söyledi.

istanbul’da afp ve reuters haber ajanslarına konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir türk dışişleri yetkilisi, türkiye’nin abd öncülüğünde koalisyon olmadan suriye’de kara harekâtına girişmeyi düşünmediğini ifade etti. kara operasyonu olmadan suriye’deki savaşın durdurulmasının imkânsız olduğunu söyleyerek, ankara’nın bu harekâtın yapılması için koalisyon üyelerini ikna etmeye çalıştığını belirtti.

türk yetkili, gazze’ye giden mavi marmara gemisine israil'in saldırısıyla bozulan ilişkilerin normalleştirilmesi için yapılan görüşmelerde de, israil ile türkiye arasındaki bütün meselelerde anlaşmanın sağlanmak üzere olduğunu söyledi. 

kaynak: afp ve reuters 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;