IŞİD

‘Türkiye koalisyonun önemli bir parçası’

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Türkiye’nin IŞİD karşıtı koalisyonun çok önemli bir parçası olduğunu ve IŞİD’e karşı verilen çabaların ön saflarında yer alacağını söyledi.

Konular: Türkiye, Ortadoğu
Kerry, bazı Arap ülkelerinin Hamas'a karşı İsrail ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu açıkladı açıkladı. [Fotoğraf: Reuters-Arşiv]
abd dışişleri bakanı john kerry, teröre karşı küresel forum’da bazı türk yetkililerle görüştükten sonra yaptığı açıklamada, türkiye’nin işid’e karşı oluşturulan koalisyonun çok önemli bir parçası olduğunu söyledi. kerry, türkiye’nin işid’e karşı çalışmaların da ön saflarında yer alacağını açıkladı.
abd ve 5 arap ülkesinin işid’e karşı ilk ortak operasyonu yapmasından sonra kerry, new york’taki görüşmeler için daha önemli bir zaman olamayacağını söyledi. 
kerry, “buradaki her ülke her zamankinden daha çeşitli olan küresel terörist tehditlere yönelik çabaların kritik bir parçasıdır” dedi. 
'olumlu bakıyoruz, devam etmeli'
bm genel kurulu toplantılarına katılmak için new york'ta bulunan cumhurbaşkanı erdoğan ise, türk evi'ne girişinde basın mensuplarının abd'nin işid operasyonuyla ilgili sorularını yanıtladı. bunu olumlu bulduklarını, ara verilmeden devam edilmesi gerektiğini söyleyen erdoğan şöyle devam etti:
"bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaştığımız bir adımdır. bunun tabii, böyle bir olup ondan sonra şöyle ciddi bir ara verilmesi yanlış olur diye düşünüyorum. bu yol haritasınının kararlılıkla sürdürülmesi gerekir. özellikle bölgedeki bu terörle mücadelenin bir ortak mutabakat içerisinde yürümesi gerektiğine inanıyorum."
"üzerimize düşen neyse..."
erdoğan bu noktadan sonra türkiye'nin katkısının ne olacağı sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"bunları aramızda kendileriyle de görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz. ona göre üzerimize düşen görev neyse, terörle mücadelede bunu yapmaya, tabii ki biz de üzerimize düştüğü şekliyle adımlarımızı atacağız."
erdoğan ankara'ya döndüğünde, atılacak adımların hükümet ile görüşüleceğini, kararın bundan sonra verileceğini dile getirdi.
her türlü destek
erdoğan türkiye'nin adımlarının askeri operasyonu da kapsayıp kapsamayacağı şeklindeki bir soruya da "katkımız askeri, siyasi her türlü desteği kapsar" yanıtını verdi.
 kaynak: al jazeera ve afp

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;