Türkiye Kupası

Türkiye Kupası Galatasaray'ın

Sarı Kırmızılı takım, kupa finalinde Eskişehirspor'u Wesley Sneijder'in tek golüyle yenerek şampiyon oldu.

Konular: Spor, Futbol
Galatasaray, dokuz yıl sonra bu kupayı kazandı. [AA]

sneijder, ikinci yarıda attığı golle galatasaray'ın türkiye kupası'ndaki dokuz yıllık şampiyonluk hasretine son verdi.

galatasaray kupada 15'inci kez zafere ulaştı. eskişehirspor ise 43 yıl sonra türkiye kupası'nı kaldırma hedefine ulaşamadı.

roberto mancini, bu sezon çalıştırmaya başladığı galatasaray'ın başında ilk şampiyonluğunu yaşadı.

kupa finali ilk kez konya büyükşehir belediyesi atatürk stadı'nda oynandı.

galatasaray ilk yarıda da birkaç kez gole çok yaklaştı. dokuzuncu dakikada sağ kanattan gelişen atakta sabri sarıoğlu arka direğe ortaladı. savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza sahası içinde yeniden kontrol etti. topu düzelterek vuruşunu yaptı ama savunma son anda araya girerek topun kaleye yönelmesini engelledi.

altı dakika sonra kullanılan serbest vuruşta burak yılmaz doğrudan kaleyi düşündü. barajı aşarak sol köşeye yönelen topu kaleci ruud boffin direğin hemen altından çıkarttı.

21'de alex telles sol çaprazdan ceza sahasına girdi. ortasını altıpasa doğru gönderdi ama burak istediği vuruşu yapamadı, top taca çıktı.

hakem hüseyin göçek sahaya atılan meşalelerin dumanı görüş mesafesini etkilediği için 36'da oyunu üç dakika durdurdu. 

Maç atılan meşaleler nedeniyle iki kez durdu
[[AA]]

64'te atılan meşaleler yüzünden oyun birkaç dakika daha durdu.

sneijder 70'te skoru değiştirdi. yekta pasını ceza yayındaki selçuk'a gönderdi. selçuk dönerek ceza sahası içindeki wesley sneijder'i gördü. sneijder savunmanın arasından plase vuruşunu yaparak topu sağ köşeden filelerle buluşturdu ve takımını şampiyonluğa taşıdı.

eskişehir ise kupa finalinde yenildiği halde, galatasaray süper lig'de ilk üçü garantilediği için, gelecek sezon uefa avrupa ligi elemelerine katılabilecek.

iki takımın bu sezon ligde karşılaştığı maçlardan ilki eskişehir'de golsüz bitmiş, diğerini istanbul'da galatasaray 3-0 kazanmıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;