Türkiye

Türkiye Mumbuç'ta PYD'yi vurdu

Türk topçuların Mumbuç'un kuzeyinde PYD'nin silahlı kanadına ait hedeflerinini vurdu. Türk topçusu aynı zamanda Cerablus'ta da IŞID mevzilerini vurdu.

al jazeera'nın bölgedeki güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre türk topçuları mumbuç'un kuzeyinde pkk'nın suriye kolu pyd'nin askeri kanadı ypg hedeflerini vurdu. türk topçusu aynı zamanda cerablus'ta da işid mevzilerini vurdu.

ankara, çeşitli kaynaklar üzerinden ypg'yi mumbuç'un kuzeyine ilerlememesi konusunda uyardı. ypg'nin mumbuc'tan çıkarak kuzeydeki sacur suyu'nu geçmesi ve türkiye sınırına yaklaşması üzerine18:30 civarında 20 atış yapıldı. top atışlarının ardından ypg unsurları bölgeyi terk etti.

ypg öncülüğündeki suriye demokratik güçleri, abd'nin desteğiyle mumbuç'un kontrolünü 12 ağustos'ta almıştı. daha önce ypg'nin fırat'ın batısına geçişine itiraz eden ankara'dan, operasyonda abd ile işbirliği yapıldığı açıklamaları gelmişti. ancak washington, operasyon sonrası ypg unsurlarının bölgeden çekileceğine dair söz vermişti. henüz geri çekilme başlamadı. 

cerablus angajman kuralları gereği vuruldu

akşam saatlerinde işid denetimindeki suriye'nin carablus kentinden ateşlenen 3 havan mermisi, sınırı aşarak karkamış'ın türkyurdu mahallesi yakınlarında boş araziye düştü. olayın ardından sınırda konuşlu birlikler, havan mermilerinin atıldığı carablus'taki işid hedeflerine angajman kuralları kapsamında misliyle top atışı yaptı.

askeri kaynaklar, son birkaç gündür suriye tarafından atılan havan mermilerinin karkamış'ta boş arazilere düştüğünü ve sınır birliklerinin de anında karşılık verdiğini kaydetti. 

reuters'a konuşan bir türk yetkili, türkiye'nin cerablus'taki işid hedeflerini vurmaya devam ettiğini söyledi. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;