Ekonomi

Türkiye turist sayısında 6. Sırada

Dünyada en çok turist çeken ülkeler arasında Türkiye 2013 yılında altıncı sırada yer aldı. Türkiye’yi geçen yıl yaklaşık 34 milyon 900 bin turist ziyaret etti.

Konular: Piyasalar

Haberin Öne Çıkanları

Turist sayısında Fransa önde

Her üç turistten biri Antalya'ya

İstanbul'a 10 milyon turist

Türkiye'yi geçen yıl ziyaret eden 34 milyon 910 bin 98 yabancı turistten yüzde 31.86'sı Antalya'yı tercih etti.[AA]

akdeniz turistik otelciler ve işletmeciler birliği (aktob) ar-ge birimi tarafından hazırlanan 2014 şubat turizm sektör raporu yayımlandı.

türkiye'yi geçen yıl 34 milyon 910 bin 98 yabancı turist ziyaret etti. bu rakamla dünyada en çok yabancı ziyaretçi çeken ülkeler sıralamasında türkiye 6'ncı sıradaki yerini korudu.

2013 yılında en fazla ziyaretçi çeken ülkeler arasında ilk sırayı 86.3 milyon turistle fransa alırken, bu ülkeyi 68.3 milyon turist sayısıyla abd izledi. ispanya 60.6 milyon turistle üçüncü sırada bulunurken, çin 56.2 milyon turistle dördüncü sırada yer aldı. italya ise beşinci sırada.

altıncı sıradaki türkiye'yi, ingiltere ve almanya takip etti. 2013'te yükselişe geçen yunanistan ise ilk 15 ülke arasına girdi.

yüzde 31’i antalya’ya geldi

türkiye'yi geçen yıl ziyaret eden 34 milyon 910 bin 98 yabancı turistten yüzde 31.86'sı antalya'yı tercih etti.

turistik merkezlere gelen yabancı ziyaretçi sayısı bakımından ilk sırayı 11.2 milyon kişi ile antalya aldı. geçen yılı yüzde 8 büyüme ile kapatan antalya, istanbul'dan aktarmalı gelen turistler ile vatandaş ziyaretçiler de dahil edildiğinde 12 milyon dolayında ziyaretçi ağırladı.

geçen yıl istanbul'a 10 milyon 475 bin 307, muğla'ya 3 milyon 78 bin 781, izmir'e de 1 milyon 407 bin 240 yabancı ziyaretçi geldi. istanbul, gezi parkı odaklı eylem dönemi dışarıda bırakıldığında, 2013 yılının tamamında büyüme gösterdi. istanbul'da gerçekleşen büyümenin yüzde 30'a yakını körfez ve arap ülkeleri ile komşu ülkelerden sağlandı.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;