Türkiye

Türkiye'de 'Kadınlar Günü' eylemleri

Kadınlar, Türkiye'nin birçok ilinde eylemdeydi. İzmir'de 2008'den bu yana öldürülen bin 169 kadının adı yazıldığı duvar örüldü; Muğla Fethiye'de bisikletleriyle yola çıkan dört kadın 400 kilometre pedal çevirdi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi öğrencileri Aysun Buran, Seval Peköz, Emine ve Ezgi Apaydın 400 kilometrelik yolculuklarını İzmir'de tamamladı. [Fotoğraf: AA]

izmir konak'ta 8 mart dünya kadınlar günü'nde farkındalık yaratmak ve kadına yönelik şiddete dur demek adına, 'geleceği ör' sloganıyla duvar örüldü. anıt duvar'ın üzerine 2008 yılından bu yana öldürülen bin 169 kadının adı yazıldı. 

her yaştan ve her meslekten izmirli kadının emek vererek ördüğü ve yaşanan acıyı temsil etmesi adına siyaha boyanan anıt duvarı görmek için izmirliler kordon'a geldi.

yukarıdan bakıldığında kadın siluetini temsil eden anıt duvara monte edilen plakalar üzerine öldürülen kadınların adı ve soyadının yanı sıra hangi tarihte, kim tarafından ve ne şekilde öldürüldüğü de yer aldı.

400 km pedal çevirdiler

kadına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla muğla'nın fethiye ilçesinden bisikletleriyle yola çıkan 4 kadın 400 kilometrelik parkuru izmir'de tamamladı.

eskişehir anadolu üniversitesi öğrencileri aysun buran, seval peköz, emine ve ezgi apaydın, muğla'nın fethiye ilçesinden bisikletleriyle başladıkları yolculuklarını izmir'de sonlandırdı.

konak meydanı'ndaki tarihi saat kulesi önüne ulaşan 4 kadını izmirli bisikletçiler karşıladı. bisiklet tutkunu kadınlar, yol boyunca kadınlardan çok destek gördükleri yaşadıkları tek olumsuz olayın bir tır şoförünün tacizi olduğunu belirtti.

zirvede kutlama

konya'nın derebucak ilçesinde 39 doğasever, 8 mart dünya kadınlar günü'nü, toroslar'ın eteklerindeki kocadağ'ın zirvesinde açtıkları pankartla kutladı.

beyşehir kültür ve turizm derneği bünyesinde faaliyet gösteren beyşehir doğa yürüyüşleri grubu üyeleri, derebucak ilçesinde toroslar'ın eteğinde yer alan kocadağ'a yürüyüş etkinliği düzenledi.

aralarında 12 kadının yer aldığı 39 kişiden oluşan doğaseverler, kocadağ'ın bin 700 metre yüksekliğindeki zirvesine tırmandı.

dernek üyeleri, burada 8 mart dünya kadınlar günü dolayısıyla "sevgi adındır, 8 mart dünya kadınlar günü kutlu olsun" yazılı pankart açtı.

5 bin kişilik koro

antalya'da ise kadına yönelik şiddete karşı toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla 5 bin kadından oluşan koro kaşıklarla ritm tutarak, şiddetin her türlüsüne "hayır" dedi.

kaynak: aa ve dha

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;