IŞİD

Türkiye'den 'akılcı' katkı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, IŞİD’le mücadelenin büyük heveslerle değil, akılcı biçimde, Türkiye’ye faydası ve zararının ne olacağı düşünülerek gerçekleşeceğini söyledi.

Konular: IŞİD, Türkiye
Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. [Fotoğraf: AA]

başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü bülent arınç, bakanlar kurulu toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. arınç işid'in elindeki 46 türk vatandaşının kurtulmasından sonra türkiye'nın, işid'e karşı bir tavır değişikliğine gidip gitmeyeceği sorusuna şu yanıtı verdi: 

"sınırlarımıza dayanan bu kadar insanı gördükten sonra ismi ne olursa olsun terör örgütleriyle mücadele konusunda türkiye üzerine düşeni elbette yapacaktır ama akılcı biçimde yapacaktır. işin başını ve sonunu düşünerek yapacaktır. türkiye'ye faydası ve zararı nerede ne kadardır, onu bilerek yapacaktır.”

arınç, büyük bir hevesle, önünü ve arkasını düşünmeden, işin nerede başlayıp biteceğine karar vermeden, hiçbir şekilde adım atılmayacağını belirtti ve şunları söyledi:

“bu, bize verilen rollerin hemen kabul edileceği anlamına gelmez, bir planlama yapılarak, düşünülerek ve türkiye'nin çıkarları açısından ne yapacağımızı elbette kararlaştırarak, bu noktada yolumuzu, yönümüzü tayin edeceğiz.”

‘örgütle işbirliğine değil, uluslararası birliğe ihtiyaç var’

bir ülkenin, herhangi bir terör örgütüyle beraber hareket etmesinin sonuç vermeyeceğini söyleyen arınç, dünyadaki terörün sona ermesi için ortak bir platforma ihtiyaç olduğunu ifade etti.  arınç, “yoksa birilerine göre terör sayılan, başka birilerine göre terör sayılmıyorsa ve onlara destekler temin ediliyorsa, netice almak mümkün değildir” diye konuştu.

söz konusu örgütlerin tamamen etkisiz hale gelmesinin, onları doğuran sebeplerin ortadan kalkmasına bağlı olduğunu belirten arınç, “sebepler ortada duruyorsa işid gider yerine eşit gelir veya bir başka isimli örgüt gelebilir” dedi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;