Güreş

Türkiye'den iki Avrupa şampiyonu çıktı

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkeklerde Soner Demirtaş, kadınlarda ise Yasemin Adar altın madalya kazandı. Adar, şampiyona tarihinde altın madalya kazanan ilk Türk kadın güreşçi oldu.

Konular: Spor, Diğer Sporlar
Yasemin Adar tarih yazdı. [AA]

avrupa güreş şampiyonası'nda erkekler serbest stil 74 kiloda soner demirtaş, altın madalya kazandı.

türk güreşçi final müsabakasında azerbaycanlı cebrail hasanov ile karşılaştı. rakibini verdirdiği ihtarlarla 2-1 mağlup eden milli güreşçi, avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

soner demirtaş böylece, avrupa şampiyonası'nda kariyerinin ilk altın madalyasını elde etti.

bu kiloda bronz madalyalar gürcü jakob makarashvili ve rus zaur makiev'e gitti.

kadınlar 75 kilo finalinde ise yasemin adar, altın madalyanın sahibi oldu.

türk güreşçi finalde rus alena starodubtseva ile karşılaştı. rakibi karşısında baştan sona üstün bir müsabaka çıkaran yasemin, minderden 7-0 galip ayrılarak türkiye'ye avrupa şampiyonası tarihinde kadınlarda ilk altın madalyasını getirdi.

yasemin adar, şampiyonluk sonrasında türk bayrağı ile minderde galibiyet sevinci yaşadı.

bu kiloda bronz madalyaları belaruslu vasilisa marzaliuk ve ukraynalı alla cherkasova kazandı.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;