Türkiye - Rusya ilişkileri

Türkiye'den Rusya'ya: Kara mizah örneği

Rusya'nın, PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle "endişeli" oldukları açıklamasına, Türk Dışişleri'nden yanıt geldi. Sözcü Tanju Bilgiç, Rusya'nın "başkalarına insan hakkı dersi vermeye çalışmasının kara mizah örneği olduğunu" söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç. [Fotoğraf: AA]

dışişleri bakanlığı sözcüsü tanju bilgiç, rusya dışişleri bakanlığı'nın türkiye'nin pkk'ya karşı yürüttüğü operasyonlarla ilgili açıklaması hakkındaki soruyu yanıtladı.

bilgiç, yazılı cevapta şu ifadeleri kullandı: 

"demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları konusundaki sicili herkesçe gayet iyi bilinen, uluslararası hukuku açıkça ihlal ederek ukrayna ve gürcistan gibi komşu ülkelerde doğrudan ve hibrit savaş yoluyla yaptıkları bütün dünyada infial uyandıran, suriye'de eli kanlı diktatörün insanlığa karşı işlediği vahim suçlara her türlü siyasi ve askeri desteği sağlayan ve son olarak yüzlerce sivilin ölümüne yol açan bombardımanları bilfiil gerçekleştiren bir ülkenin başkalarına insan hakkı dersi vermeye kalkışması sadece bir kara mizah örneğidir."

suriye'de işid'e karşı mücadele yürüteceğini açıklayarak hava operasyonlarına başlayan ancak türk hükümetinin verilerine göre bu operasyonlarda çoğunlukla sivil ve ılımlı suriye muhalefetinden kayıplara neden olan rusya, türkiye'nin güneydoğu illerinde pkk'ya karşı yürüttüğü operasyonlara tepki göstermişti.

rusya dışişleri bakanlığı, "moskova'nın türkiye'nin güneydoğusu'ndaki durumdan endişelendiği ve ankara'yı kürt sorununu sadece siyasi yöntemlerle çözmeye çağırdığı" yönünde açıklama yapmıştı.

başbakan ahmet davutoğlu'nun açıklamalarına göre, rusya yaptığı bombardımanların yüzde 91'inde işid'i hedef almıyor. davutoğlu, "rus uçaklarının 30 eylül 2015'te suriye’'e girdiği günden 22 aralık 2015'e kadar yaptığı bombardımanın yüzde 91'i deaş'ı hedef almamıştır. rus uçaklarının 22 aralık’a kadar yaptığı 4198 sortiden sadece 391'i deaş’a yönelikti. deaş ile mücadele halindeki ılımlı muhalifler rus uçaklarının hedefi oldu" demişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;