Uyuşturucu

Türkiye'den uluslararası sularda uyuşturucu operasyonu

Türk güvenlik güçleri, Libya Tobruk Limanı'nın kuzeydoğusunda uluslararası sularda, uyuşturucu madde taşıdığı belirlenen Bolivya bandıralı gemiye yönelik hava destekli operasyonda 13 ton esrar ele geçirdi. Gözaltına alınan 10 yabancı uyruklu şüpheli, baskın yapılan gemiyle birlikte Türkiye'ye getiriliyor

[Fotoğraf: AA-Arşiv]

içişleri bakanlığından alınan bilgiye göre, emniyet genel müdürlüğü uyuşturucu ile mücadele daire başkanlığı, uluslararası sularda bolivya bandıralı bir gemide uyuşturucu kaçakçılığı yapıldığı bilgisini aldı. sahil güvenlik komutanlığı, bir uçak ve bir gemi ile 3 ocak'ta söz konusu gemiyi takibe aldı. uyuşturucu ve psikotrop maddelerin kaçakçılığına karşı birleşmiş milletler sözleşmesinin ilgili maddesi kapsamında, içişleri bakanlığı'nın onayı ve bolivya hükümeti’nin işbirliğiyle dışişleri bakanlığı’na yetkilendirme talebi yapıldıktan sonra, türk güvenlik güçlerinin gemiye operasyon düzenlemesine izin verildi.

gerekli iznin alınmasının ardından harekete geçen sahil güvenlik komutanlığı ekipleri, dün libya tobruk limanı kuzeydoğusunda uluslararası sularda bolivya bandıralı gemiye yönelik operasyon başlattı. operasyonda 13 ton toz esrar ele geçirildi.

operasyonda, 10 yabancı uyruklu şüphelinin gözaltına alındığı, şüphelilerin söz konusu gemiyle türkiye'ye getirilmekte olduğu bildirildi.

geminin, yasal işlemlerin tamamlanabilmesi için sahil güvenlik komutanlığı tarafından türkiye karasularındaki en yakın noktaya getirileceği açıklandı.

türkiye'nin uluslararası sulardaki ilk operasyonu

içişleri bakanlığı yetkilileri, operasyonun uluslararası sularda türkiye tarafından gerçekleştirilen ilk operasyon olduğunu vurguladı. operasyonda ele geçirilen uyuşturucu miktarına da dikkati çeken yetkililer, bunun şimdiye kadar tek seferde ele geçirilen en fazla miktar olduğunu kaydetti.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;