Ekonomi

Türkiye’nin kredi notu değişmedi

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviye olan ’BBB-‘ olarak teyit etti, not görünümünü ‘durağan’da bıraktı. Büyüme tahminini ise 3,2’den 2,5’e indirdi.

Konular: Piyasalar

Haberin Öne Çıkanları

Kredi notunda değişiklik yok

Büyüme tahmini düşürüldü

Türk lirası dengelendi

uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu fitch, türkiye'nin kredi notunu 'bbb-' olarak teyit etti, not görünümünü 'durağan'da bıraktı.

fitch'in resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, türkiye'nin makroekonomik politikasının zaman içerisinde gelişme gösterdiği belirtilerek, buna rağmen türkiye ekonomisinin yüksek oranda oynaklık gösterdiği kaydedildi.

açıklamada, türk lirası'nın dengelendiği ve uluslararası rezervlerin 2014 ocak'taki sert düşüşten sonra şubat'ta yeniden arttığı dile getirildi.

ayrıca, "türkiye'de yeniden dengelenme daha yavaş büyümeye neden olacaktır ve biz türkiye'nin 2014 yılına ilişkin büyüme tahminimizi yüzde 3,2'den yüzde 2,5'e ve 2015 yılına ilişkin büyüme tahminimizi yüzde 3,8'den yüzde 3,2'ye indirdik" denildi.

türkiye’nin notları

fitch, türkiye'nin uzun vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu 5 kasım 2012 tarihinde bb+'dan bbb-'ye yükseltmişti.

fitch'in 5 kasım 2012 ve moody's'in 16 mayıs 2013 tarihlerinde türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmesiyle türkiye, 21 yıl aradan sonra ilk defa iki kredi derecelendirme kuruluşundan 'yatırım yapılabilir ülke' notunu almıştı.

standard & poor's (s&p), 7 şubat 2014 tarihinde türkiye'nin kredi notu görünümünü "durağan"dan "negatif"e çevirirken, kredi notunu ise "bb+" olarak korumuştu.

s&p, 27 mart 2013 tarihinde türkiye'nin uzun vadeli kredi notunu bb'den, bb+'ya yükseltmiş ve not görünümünü durağan olarak korumuştu.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;