Bilim-Teknoloji

Türkiye’nin oyun sektöründeki payı artıyor

Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye, video oyunlarından elde edilen gelirler sıralamasında 464 milyon dolar ile dünya 16'ncısı.

Konular: Bilim-Teknoloji

araştırma şirketi newzoo’nun hazırladığı raporla video oyun gelirleri bazında dünyanın ilk 100 ülkesini belirledi. ülkelerde oynanan oyunlardan elde edilen gelirlere göre yapılan sıralamada pazarın büyüklüğü yaklaşık olarak 91.5 milyar dolar olarak hesaplandı.

listedeki 100 ülkenin yüzde 47.2’sini asya-pasifik ülkeleri oluşturuyor. oyun gelirlerinde dünyanın birinci sırasında 22.2 milyar dolar ile çin yer alıyor. abd ise 22 milyar dolar ile çin’i takip ediyor. 

türkiye de var

raporda türkiye ile ilgili bilgiler de yer alıyor. listede ortadoğu ve afrika bölgesinde yer alan türkiye, kendi bölgesinin lideri konumunda. türkiye’de 2015 yılında elde edilen oyun gelirleri 464 milyon dolar olarak hesaplanmış. rapora göre bu bölgede oyun oynayan kullanıcı sayısı 250 milyon civarında. 

türkiye bu rakamla ilk 100 ülke sıralamasında 16'ncı sırada yer alıyor. türkiye’nin bir üstünde yer alan tayvan’da yıllık oyun geliri ise 767 milyon dolar. türkiye bu rakamla hollanda, norveç, avusturya ve isviçre gibi ülkelerin üstünde yer alıyor. 

newzoo raporun sadece oyun gelirleri baz alınarak hesaplandığını açıkladı. donanım, bahis ve benzeri yan gelirler bu hesaba katılmadı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;