Türkiye-AB ilişkileri

'Türkiye’yi AB’de göremiyorum'

Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, siyasi kariyeri boyunca Türkiye’nin AB’ye girdiğini göremeyeceğini düşündüğünü söyledi.

pazar günü düzenlediği basın toplantısında konuşan 56 yaşındaki almanya başbakan yardımcısı sigmar gabriel, siyasi kariyeri boyunca türkiye’nin ab’ye girdiğini göremeyeceğini düşündüğünü söyledi. gabriel, ankara’nın yükümlülüklerini hemen yerine getirmesi halinde bile, ab’nin türkiye’yi birliğe alabilecek durumda olmadığını belirtti.

türkiye’nin nüfusunun çok yüksek olduğunu söyleyen gabriel, “benim siyasi kariyerim hakkında çok iyimser olsanız dahi, ben kesinlikle türkiye’nin ab üyesi olduğunu görmeyeceğim. şu anki durumumuzda, bir şehir-devletini bile alamayız” dedi.

gabriel, büyük britanya’nın ab’den ayrılma kararını hatırlatarak “en önemli üye devletlerden birini kaybetmekte olan, şaşkınlıkla kendini nasıl yeniden organize edeceğini bilmeyen ab’de bu nasıl olabilir?” ifadelerini de kullandı.

almanya başbakan yardımcısı, türkiye’nin uzak gelecekte değişen ab’de ‘dış halka’daki ortaklardan birini olabileceğini söyledi.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;