Irak

Türkmen Cephesi liderine saldırı

Kerkük'ün Musalla bölgesinde Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşed Salihi'nin konvoyunu hedef alan bombalı saldırıda iki koruması yaralandı.

Konular: Ortadoğu
Irak'ta siyasiler sık sık suikast girişimlerine maruz kalıyor. AFP (Arşiv)

zırhlı aracın içindeki türkmen lider saldırıdan yara almadan kurtuldu.

anadolu ajansı muhabirine konuşan erşed salihi, "türkmen bölgesi olan musalla'daki seçim çalışmasından dönerken 6 araçlık konvoyumuzun, kasaphane mahallesi'nde geçişi sırasında uzaktan kumandayla önceden yola döşenen mayın patlatıldı. saldırıda iki korumam yaralandı. benim aracım zırhlı olduğu için yara almadan kurtuldum" dedi.

salihi güvenlik güçlerinin olay bölgesinde patlamamış ikinci bir bomba bulduklarını ve bunun son iki ay içerisinde kendisine karşı düzenlenen ikinci suikast girişimi olduğunu söyledi.

bugüne kadar beş bombalı saldırı atlattığını aktaran salihi, "iki defa evim bombalandı. biri kerkük-bağdat yolunda, ikisi kerkük merkezinde olmak üzere üç kere konvoyuma bombalı saldırı düzenlendi" dedi.  

devlet koruması olmadığını belirten türkmen lider, kendi imkânları ve partisinin desteğiyle güvenliğini sağladığını kaydetti. 

salihi, kendilerini hedef alan saldırıların nedeninin siyasi oyunlar olduğunu belirterek, "bu oyunların nedeni, türkmenlerin askeri güçlerinin olmamasıdır. maalesef ne kuzey irak yönetimi ne de bağdat, bizim bu talebimize destek vermedi. türkmenler, siyasette etkili olmaya başladıkları için hedef oluyorlar" ifadelerini kullandı.

irak türkmen cephesi yayınladığı açıklamada salihi'yi hedef alan saldırıyı kınandı. açıklamada, "bu saldırılar, bizim mücadelemizi engellemeyecek, millete hizmete devam edeceğiz" denildi.

türkiye'den kınama

saldırının ardından türk dışişleri bakanlığı da yazılı bir açıklama yaptı. açıklamada “farklı etnik, dini ve mezhep grupları arasında çatışma yaratarak, irak’taki şiddetin yayılmasını hedeflediğine” dikkat çekildi.

açıklamada, “bu hain saldırının fail veya faillerinin bir an önce tespit edilerek kanun önüne çıkarılması ülkenin huzur ve istikrarını tesise dönük çabaların başarıya ulaşması bakımından önem taşımaktadır.” denildi.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;