Suriye'de iç savaş

Türkmen gruplardan yeni saldırı

Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen gruplar Lazkiye bölgesinde bulunan Türkmen Dağı'nda rejim güçlerine saldırı başlattı.Erken saatlerde havan atışları ile başlayan saldırı orta menzilli silah saldırısı ile sürdü.

sabah 5:00 sularında başlayan saldırılara türkmen gruplardan sultan abdülhamit tugayı, 1. sahil tümeni, 2. sahil tümeni ve ketibetul mustafa katıldı.rejim güçlerinin elinde olan sinan tepesi, fırınlık, mahmiyye, 32. tepe, 45 ve 46 tepeleri türkmen gruplar tarafından vuruluyor.

al jazeera türk'e konuşan sultan abdülhamit tugay i komutanı ömer abdullah kesep kasabaksına açılan yol üzerinde başlayan operasyonla rejim güçlerini bölgeden sokmeyi hedeflediklerini belirtti.
ilk olarak 20 kilometrelik alanı kapsayan operasyonun rejim güçlerinin elinde olan stratejik noktaları alana dek süreceğini ifade eden ömer abdullah, "türkmenler esed bölgeden gidene kadar burada yurtlarını savunacak" dedi.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;