IŞİD

'Türkmen kardeşlerimiz yardımlarımızı iyi bilir'

Başbakan Erdoğan, muhalefetin Irak'taki Türkmenlere IŞİD karşısında destek olunmadığı yönündeki eleştirilere yanıt verdi. "Bizim yaptıklarımızın anlatılacak olanı vardır, anlatılamayacak olanı vardır" dedi.

erdoğan türkmen main
Erdoğan Yörük Türkmenleri ile Ankara'da biraraya geldi. [Fotoğraf: Zeki Öztürk/Al Jazeera]

cumhurbaşkanı adayı ve başbakan recep tayyip erdoğan, ankara'da düzenlenen 'türk dünyası cumhurbaşkanını seçiyor' başlıklı programda konuştu.

dünyanın faklı bölgelerinden gelen türkmenlere seslenen erdoğan, konuşmasının büyük bölümünde muhalefete yanıt verdi, 'türkiye'nin türkmenleri yalnız bıraktığı' yönündeki eleştirileri yanıtladı. 

erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

gazze’nin yanında durduk. çünkü türkiye’ye yakışan budur. filistin’in gazze’nin yanında durmak sorumluluktur. çanakkale savaşlarında bizim yanımızda nasıl durduysa, bizimle beraber orada şehadet şerbetini nasıl içtiyseler biz de bugün aynı şekilde durmak durumundayız. biz gazze için sesimizi yükseltince dışardan içerden hedef yapıldık. gazze’yi bırak türkmenlere bak dediler. bizim için mazlumun dini, mezhebi, derisi, rengi, ırkı önemli değildir. biz gazze ile ilgilendiğimizden çok daha fazla türkmenlerle ilgilenen ama bunu usulünce yapan bir hükümetiz.

'muhalefet bunu anlaıyor'

suriyelilere kucak açtığımız zaman yurt dışındaki türklerle, türkmenlerle ilgilenen bir hükümetiz. muhalefet bunu anlamadı, anlamak istemedi. bizim yaptıklarımızın anlatılacak olanı vardır, anlatılamayacak olanı vardır. bunu bahçeli de biliyor, kılıçdaroğlu denen adam da biliyor. ama hakkı söylemek, er kişinin işidir her kişinin değil.

'açıklamalarıyla türkmenlerin hayatını tehlikeye atıyorlar'

muhalefetin yaptığı açıklamada irak ve suriye’deki kardeşlerimizin hayatlarını tehlikeye atıyor. muhalefet son derece sorumsuz şuursuz şekilde türkmenlerin hayatı üzerinden istismar siyaseti yapmaya devam ediyor. bizim türkmenlere yaptıklarımızı türkmen kardeşlerimiz çok iyi bilir. mhp içindeki chp içindeki niceleri dahi bizim yaptıklarımızı bilirler. defalarca takdir etmişlerdir, ama sırtlarını döndüklerinde de aksini söylemişlerdir.

'çapları bu kadar'

mhp içindeki bazı dostlarımızla ortak projeler de yürüttüğümüz olmuştur. buna rağmen chp ve mhp’nin ve bunların bu işlerden anlamayan monşer adaylarının açıklamaları faciadır. chp genel müdürü, her gittiği yerde bizi işid hakkında konuşmamakla eleştiriyor. bunu niye yapıyorlar? musul’da alıkonulan 49 vatandaşımızın hayatını tehlikeye atmak için yapıyorlar. işte çapları bu kadar. vatan, vatandaş sevgileri bu kadar.

erdoğan konuşmasında geçmişten örnekler vererek türkiye'nin kendi iktidarlarında türkmenleri koruduğunu belirtti: 

1946’da irak türkmeni kardeşlerimiz katledildi. 1980’de yine türkmen kardeşlerimiz katledildi. 1991’de altınköprü’de katledildi, türkiye sessiz kaldı. azeri kardeşlerimize, bulgaristan’daki akrabalarımıza kosovalı kardeşlerimize yapılan zulme yeterince ağırlık konulmadı, konulamadı. bu tepkisizlik artık bizim iktidarımızla sona ermiştir.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;