Suriye'de iç savaş

'Türkmenlerin dayanacak takati kalmadı'

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Suriye'deki bir Türkmen generalin "Artık bu savaşa dayanacak takatimiz kalmadı" dediğini aktardı, "Ama biz bu yardımları göndermeye devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu, Türkmenlere yardımın engellenmesinin dolaylı olarak rejimin önünü açacağını söyledi. [AA-Arşiv]

dışişleri bakanı ahmet davutoğlu, kanal 7'de "iskele sancak" programına katıldı. suriye'de irak şam islam devleti (işid) örgütünün esed rejimiyle birlikte çalıştığını söyleyen davutoğlu, "rejim, türkmenleri de kendisine direnen herkesi havadan vuruyor. çünkü rejimin kara savaşı yapacak cesareti yok. koordineli olarak işid denilen grup da muhalefet bu bombardımandan çekinmek zorunda kalınca orayı dolduruyor" dedi.

dışişleri bakanı, hangi hapishaneden hangi işid mensubunun ne zaman bırakıldığını dahi bildiklerini söyledi, bu konuda irak başbakanı maliki ile görüşmesinde geçen bir diyalogu anlattı:  

"sayın maliki ile görüşmemde siz haklıymışsınız biz yanılmışız. 4 sene önce buraya geldiğimde siz bana esed'in el-kaide'yi beslediğini, kamplar kurduğunu, onları o günlerde irak'a karşı kullandığını, yarın türkiye veya kendi halkına karşı kullanabileceğini söylemiştiniz. şimdi 4 yıl sonra siz haklıymışsınız dedim. tebessüm etti..."

"yardımlar devam edecek"

dışişleri bakanı, suriye'ye yardım götürülmesiyle ilgili de "türkmen general, 'humusta, bayırbucak'ta, türkmenler artık direnecek kabiliyetlerini kaybettiler. bu savaşa dayanacak takatleri kalmadı' dedi. ama biz bu yardımları göndermeye devam edeceğiz. bu yardım kesildiğinde halk açlıktan ölecek" diye konuştu.

suriye krizinin türkiye'nin ulusal güvenliğini etkilediğini söyleyen davutoğlu, "hepimizin iç siyasi ihtilafları bir kenara koyarak, türkiye'nin suriye krizinden zarar görmemesi, suriye'deki kardeşlerimizin daha fazla ıstırap çekmemesi ve onlara biran önce insani yardımın ulaştırılması için omuz omuza vermemiz gerekli" dedi.

kaynak: kanal 7

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;