Bilim-Teknoloji

Türksat 4B uydusu fırlatıldı

Türkiye'nin uzaya gönderdiği 7. haberleşme uydusu Türksat 4B, Türkiye saatiyle 23.40'da Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden başarıyla gönderildi.

Konular: Bilim-Teknoloji

türk mühendislerin de üretimine katıldığı türksat 4b uydusu, gönderilişinden 5 dakika 47 saniye sonra kapsülden ayrılarak atmosferden çıktı.

fırlatmanın ardından anadolu ajansı muhabirine açıklama yapan türksat genel müdürü ensar gül, uydunun başarıyla fırlatıldığını belirterek, 4 kademeli roketin birinci, ikinci ve üçüncü kademenin başarıyla tamamlandığını söyledi.

roketin dördüncü kademesinin uyduyu uzaya taşıdığını anlatan gül, “bu yaklaşık 9 saat 13 dakika sürecek. daha sonra uydumuz kendi itki sistemiyle yörüngesine yerleşecek” diye konuştu.

roketin 3 kademesi görevini başarıyla tamamladı

fırlatmadan 2 dakika sonra roketin birinci kademesini bırakan uyduyu taşıyan proton, ikinci kademeyi ise 5 dakika 27 saniye sonra başarıyla bıraktı. 9 dakika 41 saniye sonra roketin kapsülü başarıyla açıldı. breeze-m modülü uyduyu, 9 saat 13 dakika uzayda taşımaya devam edecek.

türksat 4b'nin yörüngeye yerleştirilmesinde türkiye, afrika, avustralya, japonya, italya ve kanada’daki uydu istasyonları kullanılacak.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;