Futbol

Türkspor’a fair play ödülü

Rakip takımın sekiz futbolcudan yoksun olması sebebiyle çıkamayacağı maçın ertelenmesini isteyen Almanya amatör kulüplerinden Türkspor’a fair play ödülü verilecek.

Konular: Spor
Türkspor, ödülü 5 Aralık'ta alacak. [Fotoğraf: DHA]

almanya'da amatör kümede mücadele eden türkspor futbol takımı, rakip takımın hastalık nedeniyle sekiz futbolcudan yoksun olduğu için hükmen kazanacağı maçı, “masa başında değil, sahada kazanmak istiyoruz” diyerek erteletti.  ancak üç ay sonra oynanan maçı 2-1 mağlup bitirince, sezon sonunda iki puan farkla şampiyonluğu kaçırdı ve üst kümeye çıkma şansını kaybetti.

türkspor, bu davranışı nedeniyle önce bölge federasyonu tarafından fair play ödülüne değer görüldü. ardından da almanya genelinde verilen fair play ödülünü kazandı.

almanya'nın baden württemberg eyaletine bağlı 30 bin nüfusu mosbach şehrinde amatör kümede yer alan türkspor’un naşkanı mehmet ilkin, breitenbronn ile ocak ayında oynayacakları kritik bir maç öncesi karşılaşmanın ertelendiğini öğrendi.

yetkililer kendisine, "rakip takımın sekiz futbolcusu hasta ve elimizde doktor raporları mevcut" diye yanıt verdi. ancak ilkin, yönetmelikleri araştırarak bir usül hatası olduğunu tespit etti. yönetmeliklere göre, rakip takımın hastalık nedeniyle maçı erteletmesi imkansızdı. sahaya çıkmadığı zaman da 3-0 hükmen yenik sayılması gerekiyordu.

kulüp başkanı bu durumu bölge federasyonu'na bildirince, yetkililer hatayı kabul ettiler. karşı takımın hasta futbolcular nedeniyle sahaya çıkamayacağından üç puanın türkspor hanesine yazılacağını belirttiler.

ancak karar, mehmet ilkin'in içine sinmedi. kulübün diğer yöneticisi cengiz çelik ile görüşüp durumu izah etti. iki yönetici ortak bir karar alarak, bölge federasyonu'nu arayıp, "bizler 3 puanı masa başında değil, sahada kazanmak niyetindeyiz" dediler.

türkspor kulübü yöneticilerinin aldığı bu karar büyük yankı uyandırdı. türkspor, bölge federasyonu tarafından fair play ödülüne değer görüldü. belediye de kulübü almanya genelinde verilen yılın fairplay ödülü'ne aday gösterdi.

tüm bu gelişmeler olurken, ertelenen maç da oynandı. ancak şampiyonluğa oynayan türkspor, breitenbronn'a 2-1 mağlup oldu. sezon sonunda da iki puan farkla şampiyonluğu ve üst kümeye çıkma şansını kaybetti. maçı 3-0 hükmen kazansalar, ligi bir puan farkla şampiyon bitirecek ve üst kümeye çıkacaklardı.

alman olimpik sporlar konfederasyonu, içişleri bakanlığı ve almanya spor yazarları derneği tarafından her yıl verilen yılın fair play ödülünü bu yıl türkspor kazandı. türkspor, ödülünü 5 aralık günü dresden'de düzenlenecek törenle alacak.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;