Gülen örgütü soruşturmaları

Tutuklu polisler artık Silivri'de

"Emniyet'teki paralel yapı" soruşturması kapsamında İstanbul'da tutuklu bulunan 51 polis Metris Cezaevi'nden Silivri Cezaevi'ne nakledildi.

Konular: Türkiye
Ali Fuat Yılmazer [Fotoğraf: AA / Arşiv]

hükümetin "paralel yapı" olarak nitelendirdiği gülen cemaati'ne mensup oldukları iddia edilen, casusluk ve yasadışı dinleme soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan 51 polis silivri cezaevi'ne nakledildi. silivri cezaevi'ne nakledilen isimler arasında yurt atayün, ali fuat yılmazer, yakup saygılı ve ömer köse de bulunuyor. silivri cezaevi, şimdi tutuklu bulunan bu isimlerin yürüttüğü ergenekon, balyoz, oda tv davalarının sanıklarının kaldığı ve yargılandığı cezaevi olarak biliniyor. dönemin istanbul emniyeti mali şube müdürü yakup saygılı, bugün takipsizlik kararı verilen 17 aralık soruşturmasını da yürütmüştü.  

konuya ilişkin açıklama yapan bir grup şüphelinin avukatı ömer turanlı, 17 ekim cuma günü itibariyle cezaevi yönetiminin kararıyla müvekkillerinin öğle saatlerinde tutuklu bulundukları metris cezaevi'nden silivri cezaevi'ne sevk edildiğini söyledi.

müvekkillerinin tutuklandığı dönemde, memurların götürülmesi gereken paşakapısı cezaevi'ne götürülmediğini, doğrudan metris cezaevi'ne götürüldüğünü belirten turanlı, ''metris'e götürülmesi ne kadar manidarsa, aynı şekilde silivri'ye götürülmesi de o kadar manidardır'' diye konuştu.

avukat turanlı, bu yönde talepleri olmadığı halde, gerek avukat arkadaşlarına, gerek ailelere haber verilmeden alelacele uygulanan bu kararın doğru olmadığı görüşünü savunarak, ''bugün itibariyle sevkten dolayı görüştürülmeyen aileler de mağdur olmuştur'' dedi.

bu arada, müvekkillerinin tahliye edilmesine ilişkin taleplerini mahkemelere yinelediklerini ve tutukluluk incelemelerinin devam ettiğini aktaran turanlı, ömer köse ve erkan ünal'ın bugün itibariyle tutukluluk incelemesinin yapıldığını ve haftaya kararın çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

kaynak: aa ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;