2015 Genel Seçimi

Tüzel ve Baykal'dan bakanlığa ret

EMEP kökenli HDP milletvekili Levent Tüzel ve CHP Milletvekili Deniz Baykal, Başbakan Davutoğlu'nun kabinede yer almaları için yaptığı teklifi reddetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Haziran Genel Seçimi'nin ardından en yaşlı vekil sıfatıyla Deniz Baykal ile görüşmüştü. [Fotoğraf: AA - Arşiv]

emep kökenli hdp milletvekili levent tüzel, meclis’te basın toplantısı düzenleyerek başbakan ahmet davutoğlu'nun kabinede yer almaları için yaptığı teklifi niye reddettiğini açıkladı. tüzel’in sözleri şöyle:

“sayın başbakan bizlere de teveccüh etmiş. bakanlık görevi tevdi etti. kabul edip etmediğimizi saat 6’ya kadar bildirmemizi rica ettiler.

özel güvenlik bölgeleri ilan edilmesi, iç güvenlik yasasının devreye sokulması, cenazede canı yanan insanların feryat figan sözlerinin soruşturulması, başbakan ve cumhurbaşkanı'nın ülkeyi beraber yöneteceğini gösteriyor. 7 haziran’da da böyleydi, 1 kasım’da da böyle…

hâlâ hdp’yi hedef gösteriyor olmaları, hükümetin aynı çizgide iş yapacağını gösteriyor. teslim edelim ki, mevcut yeni oluşturulacak hükümetin işlevi bu olacaktır: her türlü entrika ve hukuksuzlukla her şeyi göze almak.

bu savaşı durdurmak hepimizin görevi. bu kirli operasyonlar derhal durdurulmalı diyoruz. bu hükümetin devamı olarak gördüğümüz, hdp üstünde baskı kurmaya çalışan, halka saldırı hükümeti karakteri taşıyan seçim hükümetinde yer almayı doğru bulmuyoruz.”

‘milletin hukukunu sizlere karşı savunmak boynumun borcudur’

chp’nin eski genel başkanı deniz baykal ise antalya'daki evinde başbakan ahmet davutoğlu'na hitaben mektup yazdı. baykal’ın üç sayfalık mektubunda öne çıkan ifadeler şöyle:

"bir erken seçimden sonra aynı ya da seçimi zorlayanlar için daha elverişsiz bir tablo ortaya çıkarsa ne olacaktır? bunu siyasi bedeli ödenecek midir?

bu şartlarda içinde oluşturmakta olduğunuz seçim hükümeti teklifiniz dolayısıyla şunları söylemek zorundayım. 12 mart 1971, 12 eylül 1980 ateş çemberinden geçmiş, 1991 hükümeti’nde ve daha sonraki dış zorlamalara dayanan hükümet modellerinde en yukarı düzeyde yer almayı kendisi ve partisi için reddetmiş bir siyaset anlayışına muhatap olmaktasınız.

nasıl geçmişte 12 eylül kenan evren hukukuna karşı rakiplerimiz olan siyasetçilerin hukukunu savunduysam, şimdi de milletin hukukunu sizlere karşı savunmak boynumun borcudur." 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;