Bilim-Teknoloji

Twitpic bir kez daha kapanıyor

Twitter'la yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Eylül ayında kapanacağını duyuran, ardından bu kararından vazgeçen Twitpic, en son açıklamasında yeniden kapanma kararı aldıklarını belirtti. Twitpic, 25 Ekim'de faaliyetlerine son verecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Twitpic 25 Ekim'de dijital hayatına veda edecek.

twitter için hazırlanan en popüler üçüncü parti fotoğraf paylaşım uygulamalarından biri olan twitpic, ikinci kez kapanma kararı aldı. twitpic, eylül başında twitter ile yaşanan marka adı anlaşmazlığı nedeniyle kapanma kararı almış, sebep olarak twitter ile yasal mücadele verecek finans gücüne sahip olmamalarını göstermişti. alınan karardan iki hafta sonra bir yatırımcıyla anlaştığını duyuran twitpic, dijital hayatına devam edeceğini duyurmuştu. twitpic, en son açıklamasında, kendilerini kapanmaktan kurtaracağını ümit ettikleri yatırımcıyla anlaşamadıklarını belirtti. şirket, 25 ekim'de dijital hayatına son vereceğini açıkladı.

blog sayfasından açıklama yapan twitpic, kullanıcıların bu tarihe kadar tüm fotoğraf ve uygulamalarını indirebileceklerini belirtti. kullanıcılar indirme aracına http://twitpic.com/account/settings adresinden erişebilir.

twitter'a suçlama

yaşanan durumun saçma ve üzücü olduğunu ifade eden twitpic, eylül ayında olduğu gibi twitter'ın tavrına anlam veremediklerini bir kez daha yineledi. twitter, marka adı başvurularını sona erdirmediği takdirde, twitpic'in api (uygulama programlama arayüzü) erişimini keseceğini belirtmişti.

twitpic, şubat 2008'de hayata geçtikten sonra ilk olarak 2009'da abd patent ve marka ofisi'nde marka başvurusu yaptıklarını, birçok zorluğa rağmen marka adlarını tescil ettirdiklerini belirtti. twitter'ın baskısıyla marka adı başvurusunu çekmek zorunda kalacak twitpic'in kurucusu noah everett, altı yıl boyunca tecrübelerine ortak olan tüm kullanıcılara teşekkür etti.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;