Bilim-Teknoloji

'Twitter Video Oynatıcısı' geliyor

Twitter'ın ipuçlarını 2014'te verdiği ve YouTube'a rakip olması planlanan video platformu hakkında ilk bilgiler belirmeye başladı. 2015'in ilk yarısında hizmete sokulacak Video Oynatıcısı en fazla 10 dakikalık videolar içerecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Twitter Video Oynatıcısı sayfası henüz aktif değil.

twitter'ın geçtiğimiz yıl hazırlıklarını hızlandırdığı video platformunun özellikleri belli olmaya başladı. twitter'ın 2015'in ilk yarısında hayata geçirmeyi planlandığı hizmet ile bir medya platformuna dönüşmeyi amaçladığı belirtiliyor.

techcrunch'ın verdiği bilgiye göre, twitter video player adını taşıyacak platforma en fazla 10 dakikalık videolar yüklenecek.  görüntü kalitesinde ise sınırlama olmayacak. ilk versiyonda, videoları düzenleme ve medya oynatıcı içinde tasarım yapma imkanı sunulmayacak. twitter video player, youtube veya diğer video platformundaki videolarla uyumlu olmayacak ve sadece özgün içerik sunacak.

twitter'ın video platformu için hazırladığı web sitesi, rastgele alan adı deneyen bir twitter kullanıcısı tarafından fark edildi. henüz erişim sunmayan web sayfasında, "üzgünüm. şu an için yalnızca onaylı kullanıcıların bu aracı kullanma izni vardır" ifadesi yer alıyor. sayfanın altında yer alan bağlantılardan ise 'twitter video oynatıcısı şartları' ve diğer başlıklara erişilebiliyor.

techcrunch'a açıklama yapan bir twitter yetkilisi ise sayfada yer alan kullanım şartları ve diğer bilgilerin video oynatıcısı'na değil, twitter'a entegre video hizmetiyle ilgili olduğunu belirtti. bir diğer yetkili ise twitter video oynatıcısı hakkında henüz yeni bir bilgi bulunmadığını söyledi.

üçüncü partilere izin yok

twitter, 2014'ün sonlarında vine'ın ötesine giderek yeni bir video hizmeti sunmak istediğini ortaya koymuştu. ürün birimi başkan yardımcısı kevin weil, "kolayca video izlemenin yanı sıra kullanıcılar twitter üzerinde kendi kaydettikleri videoları paylaşabilecek ve düzenleyebilecek" ifadesini kullanmıştı. weil, 'vine'ın yanı sıra doüal videolarla ne olup bittiğini paylaşmanın daha eğlenceli olacağını' savunmuştu.

twitter, reklam amaçlı da kullanılması beklenen video oynatıcıs'nın erişim satma amaçlı olarak üçüncü partilere açık olmayacağını belirtti. üçüncü partiler video oynatıcısı'na reklam ve sponsor erişimi de sağlayamayacak.

kaynak: techcrunch ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;