Bilim-Teknoloji

Twitter'da 140 karakter sınırı 19 Eylül'den itibaren esniyor

Twitter, platformun en karakteristik özelliği olan 140 karakter sınırını esnetiyor.19 Eylül'den itibaren artık tweet yazarken linkler, videolar ve fotoğraflar 140 karakterden düşülmeyecek.

Konular: Bilim-Teknoloji

twitter, kullanıcılarına tweet yazarken daha fazla hareket alanı vermek için 140 karakter sınırını esnetmeye hazırlanıyor. amerikalı teknoloji sitesi the verge, şirketin ilk olarak mayıs ayında duyurduğu kararın 19 eylül'den itibaren hayata geçeceğini yazdı. bu değişiklikle birlikte artık tweet yazarken kullanılan fotoğraflar, linkler, videolar, gif'ler 140 karakter sınırından düşülmeyecek.

the verge, haberini şirkete yakın iki kaynağa dayandırdı. twitter sözcüsü ise değişikliğin hayata geçeceği tarihin 19 eylül olduğu yönündeki bilgiyi ne yalanladı ne de doğruladı.

92 karakter kalıyor

2006'da kurulan twitter'ın 140 karakter sınırı, düşünce ve fikirleri bir kısa mesaja sığdırmak fikrinden doğdu. mevcut durumda platformda fotoğraflar 24, linkler ise 23 karakter kaplıyor. fotoğraf ve link içeren bir tweet atılmak istendiğinde geriye metin için sadece 92 karakter kalıyor. twitter, daha önce platform üzerinden gönderilen özel mesajlarda 140 karakter sınırını kaldırmıştı.

kaynak: the verge

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;