Bilim-Teknoloji

Uber 50 milyar dolar değere ulaşacak

Özel şoför hizmeti sunan Uber, kuruluşundan sadece 6 yıl sonra 50 milyar dolar değere ulaşmak üzere. Uber böylece dünyanın en değerli girişimi olacak.

Konular: Bilim-Teknoloji
Uber, 50 milyar dolar ile en değerli girişim haline gelecek.
Uber, 50 milyar dolar ile en değerli girişim haline gelecek.

san francisco merkezli özel şoförlü araç hizmeti sunan uber, yeni bir kitle kaynak fonu ayağıyla değerini 50 milyar dolara çıkarmaya hazırlanıyor. yeni bir kitle kaynak fonu yapılacağını duyuran şirket 1,5 milyar dolar elde etmeyi planlıyor.

wall street journal'da yer alan bilgiye göre, firma yeni kaynak oluşturma ayağını genişleme amaçlı değil stratejik amaçlı gerçekleştirecek. yeni yatırım hakkında açıklama yapmayı reddeden uber, küresel piyasalara hızla yayılmaya başladığı son iki yıl içinde kitle kaynak fonu sayesinde 4 milyar dolardan fazla gelir elde etti. şirket, abd'deki önemli 'melek yatırımcı' (gelecek vadeden girişimcileri destekleyen yatırımcılar) ve hisse sahipleri sayesinde de hızlı büyümesini hızlandırdı.

uber, son olarak aralık 2014'te 1,2 milyar dolarlık yatırım alarak değerini 40 milyar dolar seviyesine çekmişti. şirketin aynı yıl haziran ayında aldığı yine 1,2 milyar dolarlık yatırımla ulaştığı değer ise 17 milyardı. çok kısa aralıklarla değerini katlayarak artıran uber, böylece çinli xiomi'yi geride bırakarak dünyanın en değerli girişimi unvanını alacak.

uber'den bir yıl sonra kurulan xiomi, yine kitle kaynak ve yatırımcı desteğiyle bu yıl başında 45 milyar dolar değere ulaşmayı başardı.

uber, hırslı genişleme politikası nedeniyle birçok ülkede taksi ve diğer ulaşım sistemlerini bozduğu suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. güney kore, şirketin üst düzey yöneticileri hakkında tutuklama kararı almıştı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;