Bilim-Teknoloji

Uber Berlin'e geri döndü

Şöförlü araç kiralama servisi Uber'e Berlin Ulaştırma İdaresi tarafından verilen yasak mahkeme tarafından kaldırıldı. Berlinliler de artık Uber kullanabilecek.

Konular: Bilim-Teknoloji
Uber, 50 milyar dolar ile en değerli girişim haline gelecek.
Uber, 50 milyar dolar ile en değerli girişim haline gelecek.

mobil uygulama yardımı ile şöförlü araç kiralama hizmeti veren uber, kısa bir süre önce almanya'nın berlin şehrinde ulaştırma idaresi tarafından yasaklanmıştı. yasak için sigortaların bu tip seyahatleri karşılamaması ve haksız rekabet gösterilmişti.

konuyla ilgili olarak mahkemeye başvuran uber'e iyi haber geldi. berlin idare mahkemesi'nin kararına göre 'bir sonraki duyuruya kadar' uber faaliyetlerine devam edecek. alınan karar sadece berlin değil aynı zamanda hamburg'da da geçerli olacak ve bu şehirde de uber kullanılabilecek.

uber'in almanya genel müdürü fabien nestmann tarafından yapılan yazılı açıklamada karar olumlu karşılandı. 'akıllı telefon icad edilmeden yapılan kanunlarla mücadele ediyoruz' diyen nestmann, alman vatandaşlarının uber'in faydalarından yararlanmayı sürdüreceklerini ifade etti.

taksiciler tepkili

abd ve avrupa'da kullanılan uber özellikle avrupa'da taksicilerin tepkisini çekmiş ve kıta çapında birçok şehirde protesto gösterileri düzenlenmişti. taksiciler uber'in haksız rekabet oluşturduğunu savunuyor. uber servisi haziran ayından bu yana türkiye'de de kullanılıyor.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;