Futbol

UEFA İsrail'in yasağını kaldırdı

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmanın durulmasının ardından UEFA, güvenlik nedeniyle İsrail’de maç oynanmaması kararını değiştirdi.

Türkiye Kupası gruplarında üçüncü maçlar Salı günü oynanacak beş maçla başlayacak. [Fotoğraf: AA]

uefa genel sekreteri gianni infantino yaptığı açıklamada kararın hemen yürürlüğe gireceğini ifade etti. infantino, "yasak, durumun iyileşmesi nedeniyle kaldırıldı" dedi.

israil, temmuz’dan beri ülkedeki güvenlik zafiyeti nedeniyle ne milli takım ne kulüp takımı seviyesinde ülkesinde avrupa turnuvalarında maç yapamıyordu. euro 2016 elemelerinde belçika ile eylül başında oynayacağı maç, mart ayına ertelenmişti.

israil yasağın kalkmasıyla 16 kasım’da bosna hersek'i ağırlayabilecek.

'amacımız kırım halkının futbol izleyebilmesi'

kırım'da referandum sonrası durum ve ukrayna krizinin devam etmesinin futbola etkisi hakkında da konuşan infantino, bu sabah ukrayna ve rusya futbol federasyonları temsilcileri ile toplantı yaptıklarını, toplantının yapıcı geçtiğini ve iki tarafın da ortak bir karar alınabilmesi için iyi niyet gösterdiğini belirtti.

kırım'da futbol oynanabilmesi için bir çalışma grubu oluşturduklarını dile getiren infantino, "bugünkü toplantı sonrasında kırım'da futbol oynanabileceği yönünde umutlandık. bize biraz zaman verin. amacımız, kırım halkının futbol izleyebilmesi" dedi.

kaynak: al jazeera ve reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;