Afrika

Uganda’da ölümcül salgın

Yetkililer, ülkede Ebola virüsü nedeniyle 14 kişinin hayatını kaybettiğini ve durumun daha da ciddileşebileceğini duyurdu.

Haberin Öne Çıkanları

İlk kez 1976'da görüldü

Bulaşıcı virüs

224 kişi ölmüştü

Ebola virüsünün ortaya çıkardığı hastalığın henüz tedavisi bulunamadı.
Ebola virüsünün ortaya çıkardığı hastalığın henüz tedavisi bulunamadı. [Reuters]

orta afrika ülkesi uganda’nın batısında, ölümcül ebola virüsü nedeniyle 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

yetkililer ve bm'ye bağlı dünya sağlık örgütü'nün (who) temsilcileri, başkent kampala'da düzenledikleri basın toplantısında, uganda'da ebola salgınının patlak verdiğini açıkladı.

toplam 20 kişinin ebola virüsü taşıdığından şüphelenildiğini ifade eden yetkililer, bunların 14’ünün yaşamını yitirdiğini ve durumun daha da ciddileşebileceğini belirtti.

tedavisi yok

ilk olarak 1976 yılında kongo'da görülen ve adını afrika'daki bir nehirden alan ebola virüsü, ishal, kanama, deri döküntüleri ve yüksek ateş gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. bulaşıcı olan ve hızlı bir şekilde ölüme yol açan virüs, kontrol altına alınamaması durumunda salgına dönüşüyor.

who'ya göre de, ebola dördüncü risk grubu'nda (patojen) bulunuyor. patojen, virüsler sıralamasında en tehlikeli grubu oluşturuyor.

tedavisi ve aşısı olmayan ebola virüsü nedeniyle 2000 yılında da, uganda'da 224 kişi hayatını kaybetmişti.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;