Soçi 2014

Ukrayna boykot edebilir

Soçi'nin ev sahipliği yapacağı Kış Engelli Oyunları bugün başlıyor. Ukrayna, organizasyona katılma konusunda henüz karar vermedi.

Konular: Diğer Sporlar
Ukraynalı sporcular antrenmanlarda ve açılış provasında yer aldı ama oyunlara katılmaları kesin değil. [Getty Images]

45 ülkeden 575 engelli sporcunun yarışacağı oyunların resmi açılışı bugün türkiye saatiyle 18:14'teki törenle yapılacak.

ülkeler açılış töreniyle ilgili son hazırlıklarını dün yaptı ve bayraklarını olimpiyat köyünde göndere çekti.

son provada 23 sporcusuyla ukrayna da vardı. baltık ülkesinin olimpiyat komitesi, rusya'nın kırım'a müdahalesi ve kırım'ın rusya'ya bağlanma konusunda referandum kararı alınmasının ardından oyunları boykot edip etmeyeceğini bugün açılış töreninden önce açıklayacak.

açılış töreni provasında ukrayna bayrağı göndere çekilirken, sporcular "ukrayna'da barış" sloganları attı.

ukrayna paralimpik komitesi başkanı valeriy suskevich, sporcuların son derece gergin olduklarını ve ülkeleri için derin endişe duyduklarını söyledi.

2010 paralimlik oyunları'nda iki gümüş ve iki bronz kazanan ukraynalı biatlet grygoriy vovchinsky, facebook hesabından "biz ukrayna'yı bu haliyle seviyoruz. bırakın insanlar rus, ukraynalı veya ingiliz kim olursa olsun özgürce konuşsun. tanrı bize birbirimizi anlamamız için güç versin" dedi.

rusya'nın kırım ve ukrayna'ya yönelik politikası nedeniyle fransa, abd, ingiltere ve norveç, soçi'ye hükümetten kimseyi göndermiyor ama bu ülkelerin sporcuları oyunlarda yer alacak.

türkiye iki sporcuyla katılıyor

soçi'de sporcular alp disiplini, biatlon, kayaklı koşu, kızaklı buz hokeyi ve tekerlekli sandalyede curling olmak üzere beş branşta dağıtılacak toplam 72 madalya için mücadele verecek.

türkiye'yi alp disiplininde iki kayakçı temsil edecek. esat hilmi bayındırlı ve mehmet çekiç soçi'deki müsabakalarda türkiye adına madalya yarışına girecek.

ilk yarışlar 8 mart cumartesi günü gerçekleştirilecek, paralimpik oyunları 16 mart pazar günü kapanış seremonisiyle sona erecek.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;