2014 FIBA Dünya Kupası

Ukrayna galibiyetle başladı

2014 FIBA Dünya Kupası’nda, Türkiye’nin de yer aldığı C Grubu ilk maçında Ukrayna, Dominik Cumhuriyeti'ni 72-62 yendi.

Konular: Spor, Basketbol
Ukrayna ikinci yarıdaki etkili oyunuyla sonuca gitti. [Fotoğraf: AA]

her iki takımının oldukça kontrollü başladığı karşılaşmada, ilk periyot dominik cumhuriyeti'nin 13-12'lik üstünlüğüyle sona erdi. daha çok pota altı mücadeleye sahne olan ilk devrede takımlar birbirine üstünlük kurmayı başaramayınca soyunma odalarına 27-27'lik skorla gidildi.

üçüncü periyotta özellikle gladyr ve kornienko ile hücumda çok daha etkili olan ukrayna, rakibi karşısında daha üstün olan taraf göründü. üç sayılık atışlarda isabet oranını yükselten ukrayna, son periyoda 48-40 önde girdi.

etkili oyununu son çeyrekte de ortaya koyan ve savunmadaki iyi oynuyla farkın kapanmasına izin vermeyen ukrayna, maçı 72-62'lik skorla kazanmayı başardı.

dominik cumhuriyeti'nden francisco garcia 18 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

b grubu'nun açılış maçında ise hırvatistan, filipinler'i 81-78 mağlup etti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;