Ukrayna

Ukrayna'da ateş kesilemiyor

Ukrayna temas grubu bugün Belarus’un başkenti Minsk’te ateşkesi görüşmeye hazırlanırken Donetsk'te bir otobüs durağı vuruldu, 1 sivil hayatını kaybeti. Debaltseve kasabasında da 19 Ukrayna askeri öldü.

Konular: Ukrayna, Rusya

ukrayna'da ateşkes için çabalar sürerken donetsk'te otobüs durağı havan topuyla vuruldu. reuters'a konuşan görgü tanıkları en az bir sivil hayatını kaybetiğini söyledi. reuters, şehir merkezindeki otobüs durağının tavanına isabet ettiği ve iki aracın yandığını belirtti. yaralanan bir kişi ambulanslarla hastaneye kaldırılsa da kurtarılamadı. saldırıda iki kişi de ağır yaralandı. 

rusya destekli ayrılıkçı milislerin kilit önemdeki demiryolu kasabası debaltseve'de düzenlediği saldırıda da 19 ukrayna askeri öldü. ukrayna ordusu sözcülerinden vladisla selezniyov, "roket saldırıları, bombardımanları ve çatışmalarda 17'si silahlı kuvvetlere, 2'si de içişleri bakanlığına bağlı 19 ukrayna akerini kaybettik." açıklamasını yaptı. 

ukrayna, rusya'yı ülkenin doğusundaki ayrılıkçılara silah ve asker göndermekle suçlarken, abd ve bazı batı ülkeleri ukrayna ordusuna silah desteği sunmayı düşünüyordu. rus resmi haber ajansı tass,  ukrayna, rusya, agit üçlü temas grubunun rusya yanlısı ayrılıkçılarla minsk'teki görüşmesinden, çatışmaların arttığı doğu ukrayna için bir izleme mekanizması oluşturulması ve ağır silahların buradan çekilmesi kararı çıktığını duyurdu. ancak, ukrayna, rusya, fransa ve almanya'dan oluşan temas grubu tass'ın ateşkes haberini yalanladı. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;