Kırım

'Ukrayna’ya Kırım’dan saldırılabilir'

Kırım Tatarlarının manevi lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya’nın birkaç gün içinde Ukrayna topraklarına Kırım’dan saldırabileceğini söyledi.

Konular: Ukrayna, Rusya, Avrupa
Cumhurbaşkanı Gül, 15 Nisan’da Çankaya Köşkü'nde düzenlenen törenle Kırımoğlu'na Cumhuriyet Nişanı takmıştı. [AA]

geçen ay ukrayna cumhurbaşkanı petro poroşenko’nun kırım tatarları’ndan sorumlu yetkilisi olarak tayin edilen mustafa abdülcemil kırımoğlu, katıldığı televizyon programında rusya ile ukrayna arasındaki kriz hakkında konuştu.

kırımoğlu, rusya’nın birkaç gün içinde ilhak ettiği kırım’dan ukrayna topraklarına saldırabileceğini söyledi. kırım tatarlarının manevi lideri, kırım’daki rusya yanlısı silahlı grupların kendi aralarında ukrayna’ya güneyden saldırıya geçilmesi planları hakkında konuştuğunu belirtti.

kırım’daki rusya yanlısı yönetimin bu pazar günü düzenleyeceği parlamento ve belediye seçimlerine de değinen kırımoğlu, kırım tatarları’nın bu seçimleri boykot edeceğini söyledi.

kırımoğlu, kırım’ın rusya’ya bağlanmasına yönelik olarak mart ayında düzenlenen ve uluslararası toplumun tanımadığı referanduma kırım tatarları’nın sadece binde beşinin katıldığını ifade etti. bu seçimlerde rusların baskısı nedeniyle katılımın biraz daha yüksek olabileceğini, ancak katılımın düşük olacağını belirtti.  

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;