Türkiye

Ulaşıma fırtına engeli

İstanbul, Bursa ve Çanakkal'de dün geceden bu yana kuvvetli lodos etkili oluyor. Lodos nedeniyle İDO iç hat seferlerinin hepsini, BUDO ise bazı seferleri iptal etti. Türk Hava Yolları'nda da iç ve dış hatlarda 37 uçuş iptal.

Konular: Türkiye

lodos gece boyunca istanbul’da etkili oldu. şiddetli rüzgar nedeniyle istanbul boğazı ve marmara denizi’ne kıyısı olan ilçelerin sahillerinde büyük dalgalar görüldü.

istanbul deniz otobüsleri (ido), tüm iç hat deniz otobüsü seferlerini iptal ettiğini duyurdu.ido'nun internet sitesindeki açıklamaya göre, tüm iç hat deniz otobüsü seferleri şiddetli lodos nedeniyle iptal edildi. ayrıca dış hat seferlerinden 07.45 yenikapı - yalova hızlı feribotu, 14.30 yalova-kartal deniz otobüsü ve 18.30 bandırma - yenikapı hızlı feribot seferlerinin hava koşulları nedeniyle yapılmayacağı bildirildi.

türk hava yolları (thy), kuvvetli lodos nedeniyle iç ve dış hattaki 37 seferini iptal etti. iptal edilen seferler thy'nin internet sitesinden öğrenilebiliyor. 

bursa ve çanakkale'de de ulaşım iptali

lodos bursa'da da etkili oluyor. bursa deniz otobüsleri'nden (budo) yapılan açıklamaya göre ise 07.00 bursa (mudanya) - istanbul (kabataş), 08.00 istanbul (kabataş) - bursa (mudanya), 09.00 bursa (mudanya) - istanbul (kabataş), 09.30 armutlu (ihlas) - istanbul (kabataş), 10.45 istanbul (kabataş) - bursa (mudanya), 12.00 bursa (mudanya) - istanbul (kabataş) 12.30 istanbul (kabataş) - bursa (mudanya) deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

kuzey ege ve çanakkale boğazı'nda da fırtına, deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. kuzey ege'de saatteki hızı zaman zaman 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle gökçeada-kabatepe arasındaki saat 13.00 ve 17.00 ile kabatepe-gökçeada arasındaki saat 10.00 ve 15.00'te yapılacak seferler ile bozcaada-geyikli arasında 07.30 ve geyikli-bozcaada arasındaki saat 10.00  seferi geçici olarak iptal edildi.

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;