Uludere soruşturması

Uludere'ye Öcalan mesajı

Türk savaş uçaklarının bombardımanında ölen 34 kişi olayın ikinci yıldönümünde anıldı. Törene mesaj gönderen PKK lideri Öcalan, "Devlet Uludere ile yüzleşmeli" dedi.

Haberin Öne Çıkanları

BDP'liler de katıldı

Görevsizlik kararı

Miran Encü'nün kalbi dayanmadı

Uludere'deki anmaya binlerce kişi katıldı.

şırnak-uludere'deki bombardımanda ölenleri anmak için, aralarında barış ve demokrasi partisi (bdp) eşbaşkanları gültan kışanak ve selhattin demirtaş ile demokratik toplum kongresi (dtk) eşbaşkanı ahmet türk’ün bulunduğu kürt siyasetçiler ve insan hakları örgütleri yüzlerce araçlık konvoyla günyazı köyü'ne gitti. konvoy 34 kişinin defnedildiği köy mezarlığını ziyaret etti. anmada olayın iki yıldır aydınlatılamamasına tepki vardı. 

'bir onbaşı bile görevden alınmadı'

selahattin demirtaş, son yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna gönderme yaparak, "üç bakanın oğlunu gözaltına aldılar diye 800 kişi görevden alındı. 34 kişi öldürüldü bir onbaşı bile görevden alınmadı" dedi. 

BDP Eşbaşkanları Kışanak ve Demirtaş da 34 kişinin mezarını ziyaret etti.

uludere anması için pkk’nın cezaevindeki lideri abdullah öcalan da bir mesaj yolladı. mesajı bombardımanda birçok kayıp veren encü ailesinden bdp parti meclisi üyesi ferhat encü okudu. öcalan mesajında, kayıp yakınlarının 'adalet arayışının saygıya değer olduğunu' vurguladı. “hükümet de, bu sürecin bir parçası olması beklenen hakikatlerle yüzleşme meselesine roboski'den başlayarak doğru bir iş yapmalıdır. katledilen evlatlarımızın davasına sahip çıkan roboskili kadınlar da barışın anıtsal değerleri olacaktır" ifadelerini kullandı.

öcalan: hükümet cesur olmalı

uludere’deki ölümlerin yüzyılın en büyük acılarından biri olduğunu belirten öcalan,  “bizler bu çözüm sürecini başlatırken bir yandan demokrasi ve özgürlükleri geliştirelim bir yandan da geçmişte ve yakın tarihimizde yaşanan bütün acı ve hakikatlerle yüzleşelim istedik" dedi. pkk lideri, bu yıl başbakan recep tayyip erdoğan’ın uludereli ailelerle bir araya gelmesinin de anlamlı olduğunu belirtip, "devlet ve hükümet cesurca sonuçlarından korkmadan bu yüzleşmenin ve adalet arayışının önüne engeller koymaktan vazgeçmelidir” çağrısı yaptı.

uludere’deki bombardımanla ilgili soruştuırma, 1,5 yıl diyarbakır özel yetkili başsavcı vekilliği tarafından yürütüldü. ancak mahkeme görevsizlik kararı verip, dosyayı genelkurmay

askeri savcılığı’na gönderdi. 

miran encü'nün kalbi dayanmadı

hava saldırısında kaybettiği yakınları için törene katılan miran encü ise tören sırasında fenalaştı. üzüntüden kalp krizi geçiren encü, uludere devlet hastanesi’ne kaldırıldı. ancak encü, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti.

43 yaşındaki miran encü, roboski'de hayatını kaybeden 19 yaşındaki vedat encü'nün halasıydı.

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;