Bilim-Teknoloji

Uluslararası Uzay İstasyonu'na kısa bir bakış

Uluslararası Uzay İstasyonu'na kısa bir bakış.

Konular: Bilim-Teknoloji

yeryüzü'nden 400 kilometre yukarıda bizi izliyor...

uluslararası uzay istasyonu, saatte 28 bin kilometre hızla, gezegenimizin etrafında 90 dakikada bir tur atıyor.

1998'de inşasına başlandı, 13 yıl sürdü... 100 milyar dolar değerindeki 100'e yakın parçası, abd ve rusya'nın 70 ikmâl uçuşuyla taşındı. 108 metre uzunluğunda ve güneş enerjisiyle çalışıyor. içinde boeing 747 tipi uçak kadar yaşam alanı var.

çok sayıda laboratuvar barındıran bu benzersiz platformda deneyler yapılıyor, iklim değişikliği, dünya ve evren izleniyor.

istasyon 15 ülkenin ortaklığı ile işliyor. altı ay uzayda kalan 6 mürettebatı bulunuyor. astronotlar rusya'nın soyuz uzay araçları ile, kazakistan'daki baykonur uzay üssü'nden yola çıkıyor. istasyonda iki kapsül, acil durumlar için hazır bekliyor.

güneş sistemi'mizi anlamada paha biçilmez bir araç olan istasyon, en az 2024'e kadar görevde kalacak.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;