Suriye'de iç savaş

"Ümran'ı bizim eve getirebilir misiniz?"

6 yaşındaki New Yorklu Alex, ABD Başkanı Obama'ya bir mektup yolladı. Alex, başkandan Halep'te ambulanstaki yaralı görüntüsüyle dünyanın dikkatini çeken Ümran'ı evlerine getirmelerini istedi.

alex'in yazdığı mektup, beyaz saray'ın web sitesinden de yayınlandı. 

alex mektubunda, "sevgili başkan obama, suriye'de ambulansa alınan çocuğu hatırladınız mı? lütfen onu alıp bizim eve getirebilir misiniz? ona aile oluruz. o da bizim kardeşimiz olur" diyor. 

okulda suriyeli bir arkadaşı olduğunu yazan alex, "onu ömer'le tanıştırırım. birlikte oyun oynarız. onu doğum günü partilerine davet ederiz. (ümran) oyuncaklarını buraya getiremeyeceği için küçük kardeşim catherine büyük beyaz çizgili tavşanını onunla paylaşır. " diye devam ediyor. 

ümran'ın evi 17 ağustos'ta halep'in merkezindeki katırcı mahallesindeki  rejim ya da rus uçaklarınca bombalanmıştı. yaralı olara kenkazdan çıkarılmış ve bir ambulansa konulmuştu. ümran başına ne geldiğini anlamamış, şaşkın halde ambulansta öylece otururken görüntülenmişti. görüntüler dünyanın gündemine oturmuştu. 

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;