Türkiye

Unakıtan hayatını kaybetti

2002-2009 yılları arasında Maliye Bakanlığı yapan Kemal Unakıtan, tedavi gördüğü hastanede bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

Konular: Türkiye

bir süredir sağlık sorunları yaşayan unakıtan, 2009 yılında abd'nin cleveland kentinde by-pass ameliyatı olmuştu. unakıtan yaklaşık 3 yıl önce de böbrek nakli olmuştu. 

kemal unakıtan 70 yaşındaydı. 

2002 yılında abdullah gül başbakanlığındaki 58. hükümette maliye bakanlığı'na getirilen unakıtan, özelleştirmelerden de sorumluydu. unakıtan, 2003 yılında erdoğan başbakanlığında kurulan 59. hükümette de görevine devam etti. 

unakıtan, 2007 yılında kurulan 59. hükümette de maliye bakanı olarak görevlendirildi ancak 2009'daki kabine değişikliği ile görevi mehmet şimşek'e devretti. 

kaynak: dha, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;