Bilim-Teknoloji

Üniversite laboratuvarından 100 beyin çalındı

Texas Üniversitesi, bilimsel çalışmalar için saklanan 100 insan beyninin kayıplara karıştığını açıkladı. Beyni kaybolanlar arasında, 50 yıl önce üniversite kampüsünde silahlı saldırı düzenleyen bir kişi de var.

Konular: Bilim-Teknoloji
Üniversiteden çalınan beyinlerin öğrencilerin odalarında olma ihtimali yüksek. [Fotoğraf: Texas Üniversitesi]

texas üniversitesi, psikoloji laboratuvarında saklanan 200 beyinden yarısının kaybolduğunu belirtti. yerel bir gazetede yer alan habere göre, yaklaşık 30 yıl önce bölgedeki devlet hastanesinden getirilen beyinlerden 100 tanesi, yeterli yer olmadığı için bodrum katına kondu.

psikoloji profesörü austin american statesman gazetesine yaptığı açıklamada, "bodrum katında folmaldeit kavanozları içinde beyinler bulunduğu duyanlar onları odalarına koymak ve cadılar bayramı şakası yapmak için almış olmalı" yorumunda bulundu.

üniversite yetkilileri, kaybolan beyinlerden birinin 1966 yılında üniversite kampüsünü basan ve 16 kişiyi öldüren charles whitman'a ait olabileceğini belirtti. üniversitenin, bilimsel derslerde kullanılmak için aldığı beyinlerin kime ait olduğu bilgisini yok ettiği ifade edildi.

texas üniversitesi kaybolan beyinler için başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

kaynak: reuters ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;