MİT

Üniversitede MİT gözaltısı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde kendisini Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu olarak tanıtıp, öğretim üyelerine rektörlük seçimine ilişkin sorular yönelten şüphelilerden biri yakalandı.

Konular: MİT, Türkiye

kendilerini mit mensubu olarak tanıtan kişiler, önümüzdeki hafta yapılacak rektörlük seçimleri öncesinde isparta süleyman demirel üniversitesi'ndeki öğretim üyelerinin odalarına girip, onlarla tek tek konuştu. öğretim üyelerine rektörlük seçimlerine ilişkin sorular yönelten şüpheliler, ihbar üzerine isparta emniyet müdürlüğü terörle mücadele şube müdürlüğü ekipleri tarafından takibe alındı.

şüphelilerden biri yakalanarak gözaltına alındı. diğer şüphelilerin bulunması için çalışmalar sürüyor.

isparta valiliği tarafından konuyla ilgili açıklama yaptı:

“ilimizde kendisini milli istihbarat teşkilatı mensubu olarak tanıtıp, devlet büyüklerinin de adlarını kullanarak özellikle üniversitedeki rektörlük seçimini etkilemeye yönelik illegal faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen şahıslardan biri cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışma ile yakalanmış olup, gerekli tahkikat başlatılmıştır. kayıt dışı karanlık odaklarca yönetilen bu türden illegal oluşumlarla etkin mücadele açık toplum ve hukuk devletinin gereğidir. vatandaşlarımızın kendilerini bu şekilde sahte unvanlarla tanıtan şahıslara itibar etmemeleri, ilgili makamlara derhal bildirmeleri önem arz etmektedir."

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;