IŞİD

Ürdün, IŞİD karşıtı koalisyonda yok

ABD öncülüğünde IŞİD’e karşı oluşturulan ‘çekirdek koalisyon’da Ürdün yok. Ürdün Başbakanı Nusur, ülkesinin IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyonda yer almadığını açıkladı.

Konular: Ortadoğu, IŞİD
ABD, IŞİD'e karşı mücadeleyi tek başına vermek istemiyor ve bir koalisyon kurulmasını istiyor. [Fotoğraf: Reuters]

ürdün başbakanı abdullah nusur, diğer ülkelerin içişlerine karışmayacaklarını ifade ederek, ülkesinin irak şam islam devleti (işid) örgütüne karşı oluşturulan koalisyona katılmadığını söyledi.

ürdün resmi haber ajansı petra'da yer alan habere göre, başbakan nusur, abd'nin teklifiyle işid'e karşı oluşturulan çekirdek koalisyonda ürdün'ün yer alamadığını kaydetti.

ürdün'ün, işid dâhil bölgedeki tüm gelişmeleri dikkatle izlediğini kaydeden nusur, ürdün olarak diğer ülkelerin içişlerine karışmayacaklarını dile getirdi.

nusur, işid tehlikesine karşı, "biz hazırız ama hazırlığımız kimsenin içişlerine karışmak ve başkalarının savaşında yer almak için değil, ülkemizi savunmak için" diye konuştu.

abd, ingiltere, fransa, almanya, italya, danimarka, türkiye, kanada, polonya ve avustralya, abd'nin teklifiyle işid'e karşı çekirdek koalisyon kurma kararı almıştı.

kanyak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;