Kültür-Sanat

Urfa'da 'Kardeş masallar'

Şanlıurfa'da kamp dışında kalan Suriyeli çocuklar, Türk ve Suriyeli öğretmenlerin anlattığı Simurg, Kel Oğlan ve Nasrettin Hoca gibi çeşitli hikaye ve masallarla gülümsedi.

Konular: Kültür-Sanat
Suriyeli ve Türkiye'den çocuklara masallar okundu. [AA]

hayata destek insani yardım derneği tarafından şanlıurfa'da kamp dışında kalan suriyeli çocuklara yönelik "kardeş masallar" etkinliği düzenlendi. süleymaniye mahallesi'nde dernek binasında gerçekleştirilen etkinlikte, program kapsamındaki çocuklara türk ve suriyeli öğretmenler tarafından, simurg, kel oğlan ve nasrettin hoca gibi çeşitli hikaye ve masallar anlatıldı.

etkinlik kapsamında suriyeli çocuklar, hikaye ve masalları kendi dillerinde anlatıp, oyunlar oynadı. proje yöneticisi deniz soruklu evren, yaptığı açıklamada çocukları, masalların ortak dilinde buluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

masalları türkçe, kürtçe ve arapça anlattıklarını ifade eden evren, 12 günlük çalışma programı kapsamında çocuklara drama, oyun ve masallar öğretiyoruz. her çocuk kendi dillinde masal üretmeye çalışıyor. psikososyal destek sunmaya çalışıyoruz. buradaki çocuklar savaş bölgesinden gelen çocuklar, uyum zorluğu yaşıyorlar. amacımız burada kendilerine bir alan bulmaları" dedi.

hayata destek derneği sorumlusu hazal kartal da kamp dışında kalan suriyeliler için koruma programı yürüttüklerini belirterek, merkezde psikodesteğin yanı sıra çeşitli kurslar vererek suriyelilerin sosyalleşmelerini sağladıklarını söyledi.

kaynak: anadolu ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;