Suriyeli Mülteciler

Urfa'da Suriyeli gerginliği

Suriyeli sığınmacıların yoğunlukta olduğu Şanlıurfa’da, ekmek almaya giden iki çocuğu Suriyelilerin dövdüğü iddiasıyla başlayan kavga büyüdü. Bazı Suriyeliler bir bakkal ile fırına taşlarla saldırdı. Bir grubun Suriyelilerin kaldığı evi yakmasını ise polis önledi.

Mahalleliyle Suriyeli sığınmacıların kavgası büyüyünce polis araya girdi. [Fotoğraf: DHA]

gerginlik gece saatlerinde merkez haliliye ilçesine bağlı bağlarbaşı mahallesi'nde yaşandı.

mahalle sakinleri, fırından ekmek almaya giden 12 yaşlarındaki iki çocuğun suriyeli bazı gençler tarafından darp edildiğini öne sürdü. bunun üzerine suriyelilerle mahalleliler arasında kavga çıktı.

yaklaşık 20 kişilik suriyeli bir grup kavgaya karışan mahalle bakkalını ve fırını basıp işyerinin camlarını kırdı.

bu kez de bir başka grup suriyelilerin yaşadığı bir evi taşladı.

olayın ihbarını alan polis iki grup arasında set oluşturdu.

bir grup da suriyelilerin kaldığı evi yakmak isteyince polis kalabalığı çembere alıp uzaklaştırdı.

sokakta rahat gezemediklerini ve ailelerinin başına bir şey gelmesinden korktuğunu söyleyen mahalle sakinleri, "suriyelilerin gelmesiyle birlikte şanlıurfa’da artık huzurumuz kaçtı. bu insanlar ellerinde taş ve silahlarla evlerimizi basıyorlar. artık bizim yarınlarımız yok, doğacak güneşimiz yok. hiçbir zaman kapımızı açık bırakıp insanlara güvenemiyoruz. suriyeliler artık içimiz sızıp ailemize, namusumuza, şerefimize göz diktiler. başbakan erdoğan’ı sevdiğimiz için biz oylarımızı ona verdik. o da kampları oy için boşaltıp bu suriyelileri başımıza bela etti" diyerek tepki gösterdi.

temmuz ayında da yine suriyeli sığınmacıların ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri kahramanmaraş, gaziantep ve hatay'da benzer gerginlikler yaşanmıştı.

hükümet verilerine göre, türkiye'de 1 milyondan fazla suriyeli sığınmacı yaşıyor.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;