Bilim-Teknoloji

Uydular değişti tamircilerde kuyruk oldu

Televizyon yayınlarının yapıldığı uyduların değişmesi alıcı tamiri yapanları sevindirdi. Yeni ayarları uydu alıcısına yükleyemeyenler tamircilerde kuyrukların oluşmasına neden oldu.

Konular: Bilim-Teknoloji
Uydu alıcılarını güncelleyemeyenler tamircilere koştu.
Uydu alıcılarını güncelleyemeyenler tamircilere koştu. [Fotoğraf: AA]

televizyon ve radyo yayınları için kullanılan türksat 2a uydusu 2016 yılında kullanım ömrünü tamamlıyor. uzaya gönderilen yeni uydu türksat 4a'ya geçiş ise 17 eylül'ü 18 eylül'e bağlayan gece yarısı yapıldı. aktarım nedeniyle televizyon kanallarının frekansları da değişirken, türksat kanal güncelleme sistemi (tkgs) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik algıladı. değişikliği algılamayan uydu cihazlarına sahip kişiler, televizyonlarını açtıklarında "sinyal yok" yazısıyla karşılaşıp, güncelleme yapamayınca uydu tamircilerine başvurdu.

mersin'de uydu tamircisi ali yılmaz, değişiklik nedeniyle sabah saatlerinden itibaren çok sayıda kişinin uydu alıcısı cihazlarıyla dükkanına geldiğini anlatarak, "cihazlar farklı özellikte olduğu için vatandaşlar ayarlamakta zorlanıyor. bazı cihazlarda yayınların silinip tekrar yüklenmesi, bazılarında da frekansların yeniden yüklemesi gerekiyor. evde yapmak zor ancak yeni makinelerde otomatik aramayla yapılabilir" dedi.

uydu tamircileri, cihaza yeni yayın frekansı yüklemek için ortalama 10 lira alıyor.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;