Futbol

Uzaklarda bir yıldız ligi: Hindistan

Hindistan Süper Ligi, Cumartesi günü başlıyor. Futbolun yavaş yavaş popülerlik yazandığı Güney Asya ülkesinde, Diego Forlan, Lucio, John Arne Riise, Florent Malouda gibi isimler top koşturuyor.

Konular: Spor, Hindistan

hindistan süper ligi'nde sekiz takım bulunuyor. lig de 11 hafta sürüyor. kariyerinin sonuna yaklaşan isimleri transfer eden hindistan bu alanda çin ile kıyaslansa da hintli yetkililer buna karşı çıkıyor: çin'in arkasında büyük devlet desteği var. tüm paralar futbola harcanıyor. burada öyle bir durum yok. ama burada futbol doğru yolda.

brezilyalı futbol efsanesi zico, fc goa'nın başında üçüncü sezonuna çıkacak. italya ile dünya şampiyonluğu bulunan gianluca zambrotta delhi dynamos'u çalıştırıyor. ingiliz steve coppell de kerala blasters'ın başında. yıllarca premier lig'de oynayan norveçli john arne riise, marco materazzi'nin çalıştırdığı chennaiyin fc'de oynuyor. yıllarca brezilya milli takımı'nda forma giyen lucio da zico'nun çalıştırdığı goa'nın kaptanı. chelsea ile premier lig şampiyonluğu yaşayan florent malouda da delhi için oynayacak.

2010 dünya upası'nın gol kralı diego forlan, mumbai city'nin en önemli gol ayağı. daha önce japonya'da cerezo osaka'da da oynayan forlan, hindistan ligi'nin j-lig gibi bir portansiyeli olduğunu düşünüyor. 37 yaşındaki futbolcu 'olabilir, eminim' diyor: hindistan çok yoğun bir nüfus. pazarlamayı, statları, takımları yapılandırabilir, iyi futbolcuları buraya getirebilirler. gelecek hindistan için iyi sinyaller veriyor.

daha önce yarı final görmeyen mumbai, forlan ve hindistan'da tüm zamanların en golcü ismi sunil chhetri ile şampiyonluğun en büyük adayı.

hindistan süper ligi'ne ünlü bollywood ve kriket oyuncuları büyük destek veriyor. ülkede en popüler spor kriket ama futbol da hızlı bir ivme yakaladı. hindistan fifa sıralamadında 148. sırada.

1.3 milyar insanın yaşadığı ülke, gelecek yıl 17 yaş altı dünya kupası'na ev sahipliği yapacak. ülkenin bu kadar kalabalık olmadı fifa'yı da heyecanlandırıyor. başkan gianni infantino'ya göre hindistan uyuyan bir dev.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;