Kültür-Sanat

'V. Murad' sahnelendi

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), "V. Murad" balesini sahneledi.

Konular: Kültür-Sanat

haşim işcan kültür merkezi opera sahnesi'nde izleyenlerin beğenisine sunulan eserde, tolga burçak, yağızhan danış, müge ünal, derya tokgöz, esra taner, burcu bodur, özde melek eren, selin berkmen ve evren iskender rol aldı. koreografisini armağan davran ile volkan ersoy'un yaptığı, dünya prömiyerinin gerçekleştirildiği 2013 yılında andante dergisi donizetti klasik müzik ödülleri'nde "en iyi bale-dans yapımı" ve "en iyi koreografi" dallarında iki ödül kazanan "v. murad", yeniden sanatseverlerle buluştu.

en kısa süre tahtta kalan ve çırağan sarayı'nda 28 yıl hapis yaşayan osmanlı padişahı sultan v. murad'ın yaşamından kesitlerin yanı sıra osmanlı tarihi, müziği, saray yaşamı ile sanat anlayışına yer verilen baleyi, antalya devlet opera ve balesi orkestrası seslendirdi. eserin dekorunda, şu anda olmayan ancak fransız le illustration dergisinde bir gravürü bulunan dolmabahçe saray tiyatrosu, sultan abdülaziz'in boğaziçi'nde gezdiği saltanat kayığı ile çırağan sarayı'nın rıhtım kapısı'nın gerçekçi bir anlayışla sahneye yansıtıldığı belirtildi.

yaklaşık 2 saat süren gösteri sonunda izleyenler, sanatçıları uzun süre alkışladı.

v. murad

33. osmanlı padişahı sultan v. murad, hanedanlık süresince en kısa süre tahtta kalan sultandır. iyi bir eğitim alan, musiki ve lisan konusunda kendini geliştiren v. murad, içine kapanık ve çekingen kişiliğiyle tanınmıştır. tahtta kaldığı 31 günlük süre farklı hikyelere konu olmuştur.

kaynak: anadolu ajansı-al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;