Futbol

Valcke 9 yıl ceza alabilir

FIFA Etik Kurulu Yargı Komitesi, futboldan 90 gün men cezası dolduktan sonra cezası 45 gün uzatılan eski FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke hakkında resmi soruşturma açtı.

Konular: Spor, FIFA
54 yaşındaki Jerome Valcke, yedi yıldır FIFA Genel Sekreteri. [Fotoğraf: Reuters]

fifa'dan yapılan yazılı açıklamada, fifa etik kurulu soruşturma komisyonu'nun valcke'ye 9 yıl futboldan men cezası verilmesi tavsiyesinde bulunan raporu doğrultusunda komitenin soruşturma açtığı ifade edildi.

soruşturma komisyonunun tavsiyesi doğrultusunda, valcke'nin 9 yıl futboldan men cezası alması bekleniyor.

komisyon, valcke'ye 9 yıl futboldan men cezası ve 100 bin isviçre frangı (yaklaşık 100 bin dolar) ceza verilmesi tavsiyesinde bulunmuştu. ceza tavsiyelerinin, valcke'nin gizlilik, sadakat, hediye verme ve alma ihlalleri nedeniyle yapıldığı belirtilmişti.

abd'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, fifa'nın üst düzey yöneticileri 27 mayıs'ta zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. sepp blatter, 29 mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez fifa başkanlığına seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. bu gelişmeler sonrasında da isviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.

isviçre savcılığı tarafından 25 eylül'de hakkında soruşturma açılan blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, platini'nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu.

fifa etik kurulu, 8 ekim'de blatter, uefa başkanı michel platini ve valcke'ye 90 gün futboldan men cezası vermişti. verilen 90 günlük men cezalarının 45 günü aşmayacak şekilde uzatılabileceği de belirtilmişti. 21 aralık 2015'te ise blatter ve platini, sekizer yıl futboldan men cezasına çarptırılmıştı.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;