Van Depremi

Van depreminde ağır tablo

Salı günü saat 19.00 itibariyle afette hayatını kaybedenlerin sayısı 461'e çıktı. Yaralı sayısı ise 1352.

Konular: Türkiye

Haberin Öne Çıkanları

Depremin bilançosu ağır

Soğuğa karşı konteyner

3 bin kurtarma görevlisi

Van ve çevresinde bir yandan kurtarma çalışmaları sürerken, yaşamını yitirenler de toprağa veriliyor. [Reuters]

 

van'da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremin ağır bilançosuna ilişkin başbakanlık afet ve acil durum yönetimi başkanlığı'ndan (afad) yeni bir açıklama geldi. depremde çarşamba saat 09:00 itibariyle ölnlerin sayısının 461'e yükseldiği bildirildi. 
 
1352 kişi sarsıntıdan yaralı olarak kurtulurken, yıkılan bina sayısının 2262 olduğu kaydedildi. salı günü saat 16.00 itibariyle can kaybının 432 olduğu bilgisi verilmişti.

hasar tespiti sürüyor

çevre ve şehircilik bakanı erdoğan bayraktar teknik ekip olarak hasar tespit çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini belirtti. 
 
toplam 25 köyde hasar olduğundan bahseden bayraktar, bunlardan 19’unun orta hasar veya ağır hasarlı, dördününse çok ağır hasarlı olduğunu aktardı. söz konusu köylerde iskan konusunda öncelikle çadır kurmak suretiyle geçici çözüme arandığın ifade eden bayraktar, ağır kış şartlarında insanları rahat ettirmek için kışa dayanıklı, izolasyonlu konteynerler yapacaklarını açıkladı. 
 
3 bin kişi çalışıyor
 
afad'dan yapılan yazılı açıklamada, acil ihtiyaçların karşılanması için ilk etapta 3 milyon lira acil yardım ödeneğinin van valiliği'ne gönderildiği bildirildi. ilk gün itibariyle 1.728.000,00 tl  yardım toplandı.
 
kurtarma çalışmalarına değinilen açıklamaya göre, 48 il ve 39 kurumdan arama kurtarma, sağlık ve ilk yardım personeli ile ekipmanları, 17 türk hava yolları, 21 askeri ve üç adet özel kargo uçağı olmak üzere toplam 41 adet uçak ve araçlarla hava ve karadan bölgeye sevk edildi.
 
toplam 3 bin 651 arama-kurtarma, 836 sağlık personeli, 16 arama köpeği, 593 iş makinesi ve araç, yedisi hava ambulansı olmak üzere 140 ambulans, 33 jeneratör, 95 seyyar tuvalet, 14 bin 387 çadır, 60 prefabrik ev, 49 bin 433 battaniye, 1120 gıda paketi, 10 bin 64 gıda kolisi, 36 seyyar mutfak, 3 bin 51 mutfak seti, 5 bin 139 katalitik soba, 425 uyku tulumu, bir mobil fırın ve 13 ton kumanya gönderildi.
 
enkaz bölgesinde hali hazırda 3 binin üzerinde uzman arama kurtarma faaliyetlerini yürütüyor.
 
 
 
 
kaynak: al jazeera ve ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;