Fenerbahçe

Van Persie-Fernandao birlikte oynar mı?

Fenerbahçe, oyuna sonradan giren Fernandao'nun golleriyle İskoçya deplasmanından bir puanla ayrıldı. Brezilyalı'nın yedek kalması takımı nasıl etkiliyor? Spor yazarları değerlendirdi.

Van Persie Manchester United'dan transfer oldu. [Fenerbahce.org]

fotomaç gazetesi'nden mert aydın'a göre kötü bile oynasa rotasyonlar dışında fernandao sahada olmalı:

"beşiktaş maçının ardından ülkece fernandao'ya yüklendik. guiza'yı, emenike'yi görmüş bir camia 1 maç için brezilyalı'yı çarmıha gerdi. halbuki bu takımın fizik gücü en yüksek, rakip savunmalara eziyet verecek ismi o. pereira ile van persie arasındaki diyalog eksikliğinin kurbanı oldu fernandao. bence kötü bile oynasa rotasyonlar dışında sahada olmalı fernandao. hem o hem hollandalı beraber nasıl oynayacak? bu sorunu çözmesi gereken de pereira"

mert aydın yazısını da "fenerbahçe belki de rahatça kazanabileceği bir maçta zor anlar yaşadı. persie çok gayret ediyor, savunmaya geliyor. ancak daha bekleyeceğiz galiba" diye tamamladı.

tekin: ikisi de oynamalı

sabah gazetesi'nden metin tekin de iki futbolcunun birlikte oynaması gerektiğini düşünenlerden. tekin van persie'nin kenarda oynaması halinde etkisiz olacağını söylüyor:

"robin van persie'yi kenarlarda düşündüğünüz zaman çok etkisiz hale getirirsiniz. hollandalı yıldız santrforda skor yapan oyuncu kimliğine sahip... yani fernandao ile van persie'yi birlikte oynatmak istiyorsanız ikisini de merkezde oynatmalısınız. yoksa kenarda oynayan bir van persie takıma daha fazla zaaflar yaratabilir... nani'nin de oyun kurgusundaki yanlışı ve yüksek top kayıpları fenerbahçe'nin ilk yarıdaki etkisiz oyunundaki sebeplerinden biriydi... f.bahçe aldığı bu bir puanla gruba tutundu. gruptaki en önemli rakibi celtic'ten deplasmanda bir puan almak gruptan çıkma adına avantajdır"

büyüka: volkan'ın sakatlığı fenerbahçe'ye şans oldu

milliyet gazetesi'nin deneyimli yazarlarından şansal büyüka ise volkan şen'in sakatlığı bir anlamda şans oldu ve fernandao'ya da ekrar 11'i getirdi:

"kimle oynarsanız oynayın, nerede oynarsanız oynayın, bir avrupalı karşısında iki farklı yenilgiden kurtulup beraberliği yakalamak çok kolay değil... ama bazen “eğri gemi doğru sefer” oluyor... hepimiz biliyoruz ki, fernandao, beşiktaş maçında kaçırdıklarından sonra kulübede başlayacak, belki de maçı kulübede bitirecekti... ancak ilk yarıda gelen volkan şen sakatlığı bir anlamda hem fernandao’ya, hem fenerbahçe’ye şans oldu... beşiktaş maçında çok daha kolay pozisyonları gol yapamayan brezilyalı, biri ilk yarının sonunda, diğeri ikinci yarının başında, toplam beş dakikaya sığdırdığı iki golle, fenerbahçe’ye “hayata dönüş” yaptırırken, kendisine de “onbire dönüş” yaptırdı..."

büyüka "oynamayınca “tavır” yapan van persie’nin dikkatli, güçlü ve iyi olması gerekiyor... çünkü gördüğümüz kadarıyla fernandao’nun “pes” etmeye niyeti yok... açık konuşalım, bu geri dönüşe rağmen fenerbahçe’de “ama”lar çok fazla... van persie daha iyi olmak zorundayken niye olamıyor? nani bu mu? daha iyi olması, kalitesini ortaya koyması gerekmiyor mu ? ozan tufan geriye mi gidiyor?... stoperlerin uyum sorunu niye çözülemiyor... özellikle savunmada adam paylaşımı ne kadar kötü." ifadelerini kullandı.

yasin: bırakın van persie propagandasını

hürriyet gazetesi'nden ilker yasin de "geceye damgayı fernandao koydu. bu takımın değişmez tek oyuncusudur. bırakın van persie propagandasını. dün akşam da gördük ki bu takımda van persie sadece son 30 dakika oynar ya da oynamaz. fernandao gibi yıpratan, rakibe bası yapan bir futbolcun varsa ve özellikle deplasmanda onunla başlayacaksın" diye yazdı.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;