Türkiye

Van’daki Kobani protestosuna 77 tutuklama

Van’da Kobani’ye destek protestolarında gözaltına alınan 176 kişiden 77’si tutuklandı. Yurt genelinde tutuklananların sayısı 189'a yükseldi.

Konular: Kobani
van-gozalti
Van'daki Kobani'ye destek eylemleri günlerce sürdü. (Fotoğraf: AA)

van merkez ve ilçelerinde işid’in kobani’ye yönelik saldırıları sonrası başlayan eylemlerde gözaltına alınan 176 kişiden 77’si tutuklandı. van’da kurban bayramı'nın son günü başlayan olaylarda 176 kişi göz altına alınmıştı. kent merkezinde ve ilçelerinde izinsiz gösterilere katılan 176 kişiden 174’ü mahkemeye çıkartıldı. mahkeme, kamu malına zarar verdikleri gerekçesiyle gözaltınan alınan 176 kişiden 77’sini tutuklarken, 5 kişi adli kontrol kararı ile olmak üzere 97 kişiyi serbest bıraktı. gözaltında bulunan 2 kişinin ise sorgusunun tamamlanmasından sonra mahkemeye sevk edileceği belirtildi.

bir haftadır ülke genelinde tutuklananların sayısı ise şöyle:  van'da 77, ağrı'da 49, diyarbakır'da 39, siirt'te 13, bursa’da 6, mardin'de 5. suçlamalar arasında 'terör örgütü adına suç işlemek', 'kamu görevlilerine direnmek', 'mala zarar verme', 'yağma' ve '2911 sayılı yasaya muhalefet' var.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;